Bakan Özer’den ara tatil açıklaması: Nisan'da yapılacak

Bakan Özer’den ara tatil açıklaması: Nisan'da yapılacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılmaya başlandığı deprem bölgesinde ara tatilin Nisan’da yapılacağını belirterek, öğretmenlerin de tatilde idari izinli sayılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş depremi sonrası ikinci dönemde okulların açılması ertelenmişti. Depremin etkilediği 10 il de dahil olmak üzere tüm ülkede iki hafta okullar tatil edilmiş, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki illerde okulların kademeli olarak açılacağını açıklamıştı.

Bakan Özer, “27 Mart Pazartesi günü afet bölgesindeki dört ilimizde kademeli olarak eğitime başlıyoruz” demiş ve afetin yaşandığı on ilde eğitim öğretim süreçlerini üç aşamada planladıklarını açıklamıştı.

Buna göre, birinci kategoride yer alan Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 1 Mart; ikinci kategoride yer alan Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de 13 Mart’ta eğitim öğretim başlamış, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da ise eğitim öğretimin 27 Mart’ta başlayacağı belirtilmişti.

Okulların ikinci dönem açılış tarihinin gecikmesi nedeniyle 17-24 Nisan arasındaki ikinci ara tatilin olup olmayacağı merak ediliyordu.

Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’ya konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ara tatilin yapılacağını belirtti. Bakan Özer, ara tatilin kaldırılmasının gündemde olmadığını ifade ederek, öğretmenlerin de ara tatilde idari izinli sayılacağını kaydetti. (Kısa Dalga)

Gündem