Bakan Özhaseki: Fay hatları ile savaşamayız, yeniliriz

Bakan Özhaseki: Fay hatları ile savaşamayız, yeniliriz
Samsun'da katıldığı bir dizi programda açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Fay hatlarının kırılmasına, doğadaki bu müthiş enerjinin dışarı çıkmasına mani olamayız, onunla savaşamayız da. Yeniliriz. Yapacağımız tek şey; onu bilerek, anlayarak hareket etmektir. Tedbir almaktır, tedbirli olmaktır." dedi.

Özhaseki, Samsun'daki ziyaretleri kapsamında önce Valiliğe geldi. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Özhaseki, Türkiye'de 485 fay hattının bulunduğunu belirterek, Yapacağımız tek şey; onu bilerek, anlayarak hareket etmektir. Tedbir almaktır." dedi.

"Yapacağımız tek şey konutlarımızı, iş yerlerimizi sağlam yapmak"

Özhaseki şöyle konuştu:

"Türkiye, bir deprem ülkesi. Türkiye'nin her bir köşesinde hala hareketli olan 485 tane fay hattı var. Bu fay hatlarının kırılmasına, doğadaki bu müthiş enerjinin dışarı çıkmasına mani olamayız, onunla savaşamayız da. Yeniliriz. Yapacağımız tek şey; onu bilerek, anlayarak hareket etmektir. Tedbir almaktır, tedbirli olmaktır. Konutlarımızı ve iş yerlerimizi sağlam ve güvenli yapmaktır."

"Bütün belediyelerimiz gayret içindeler"

Tedbir almanın yolu olarak da kentsel dönüşümü işaret eden Özhaseki, AKP'li belediyeler olarak hızlı bir kentsel dönüşüm gayreti içinde olduklarını dile getirdi. Özhaseki, "AK Parti olarak zamanında ortaya koymuş olduğumuz belediyecilik anlayışında, durmadan yeni hamleler yapan, kendisiyle yarışan bir ortamdayız. Yıllar öncesinde hizmet belediyeciliği diye ortaya çıkmıştık. Evet, hizmet ettik. Daha sonra marka belediyecilik diye kendimizi yeniledik. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın da durmadan vurguladığı gönül belediyeciliği anlamında da bütün belediyelerimiz büyük bir gayret içerisindeler. Özellikle genel merkezde daha önce başlatılmış olan ve benim ve arkadaşlarımın da emeği olduğu gerek gençlik faaliyetleri gerekse kültür sanat faaliyetleri ile ilgili de bütün belediyeler bir gayret içerisinde. Bunları da yakından takip ediyoruz. Bunlar, bizim belediye açısından yapabileceğimiz çalışmalar." ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem