Bakan Özhaseki'nin planları Naci Görür'ü memnun etti: Umutlandım

Bakan Özhaseki'nin planları Naci Görür'ü memnun etti: Umutlandım
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Marmara depremine dair "İstanbul’a özel yasa yapmaya çalışıyoruz” dedi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bakanın fikirlerine katılırken, “Umutlandım” ifadesini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı canlı yayında olası İstanbul depremiyle ilgili yapılacaklara dair konuştu, Özhaseki, “7 ve üzeri depremde 600 bin daire yerle yeksan olur. 600 bin Konut İstanbul’da yıkılacaksa her sokakta 2 bina yıkılsa her şey durur. Hem yasal hem de bir elden İstanbul’a özel dönüşüm projesi sırf İstanbul için çıkarmamız lazım” sözlerini sarf etti.

“Söylediklerini yaparsa en yararlı hizmeti vermiş olur”

Bakan’ın açıklamalarını dinleyen Prof. Naci Görür, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu sözleri sarf etti:

resim-2023-08-02-214352315.png

Sn. İklim Değişikliği ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi dinledim. İstanbul’un depreme hazırlanmasından bahsediyordu. Bunun için özel bir kanun çıkaracaklarından, İBB ile işbirliği yapacaklarından söz ediyordu. İstanbul’un sorunlarına hakimdi. Teşhislerinde isabetliydi. Bir an önce bu işe başlanmazsa olacakları tahmin ediyordu.

Tam yol haritasını bilmemekle birlikte insanlarım adına umutlandım. Umarım söylediklerini yapar ve ülkemize en yararlı hizmeti vermiş olur. (Kısa Dalga)

Gündem