Bakan Soylu: 29 Ekim 2023'e kadar tek bir terörist kalmayacak

Bakan Soylu: 29 Ekim 2023'e kadar tek bir terörist kalmayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sözümüz şudur; 29 Ekim 2023'e kadar bu ülke sınırları içerisinde 1 tek terörist kalmayacaktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cumhuriyetin 100. yılını işaret ederek, Türkiye sınırları içinde hiç terör örgütü üyesi kalmayacağını iddia etti.

Ümraniye'de sanayi esnafıyla buluşan Bakan Soylu, "Amerika'da, Avrupa'da Türkiye diz kırar mı? Böyle bir şey mümkün değil" dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övdü. Soylu şöyle konuştu:

'ERDOĞAN'A BEL BÜKMELERİ SEVDİĞİNDEN DEĞİL'

"Gıda krizi ile alakalı yani oradan buğdayın taşınmasıyla alakalı Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'ye gelmeleri, ona bel bükmeleri, ifade etmem gerekiyor ki sevdiklerinden dolayı değildir. Eğer biz ayakta durmamış olsaydık, eğer biz savrulmuş olsaydık, Sayın Cumhurbaşkanımız dünyanın dengelerini avucunun içi gibi bilmemiş olsaydı, Rusya ile Batı arasında çok doğru bir Türkiye portresi ortaya koymamış olsaydı, şu anda bizi 1999'larda yaşadığımız, ondan önce yaşadığımız hem ekonomik, hem sosyal hem de siyasal olarak -krize iterlerdi- istedikleri budur. Yani Irak, Suriye, Türkiye, balkanlar yani bir istikrarsızlık alanı oluşturmak istiyorlar. Şunu ifade etmem gerekir. Biz alt yapısını hazırlamış bir ülke olarak geçmişteki Türkiye gibi alt yapısı hazır olmazsa, temellerden iterlerse düşebilirsiniz. Bugün ittiler. Ekonomik saldırılarla ittiler, siyasal sıkıştırmalarla ittiler. Aleyhimizde Avrupa'nın tüm matbaalarında günde 200'ün üzerinde yazı çıkardılar. Bütün dünyanın yarısını Türkiye'ye getirmemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Bunu tek bir politika olarak gerçekleştirdiler ama Türkiye'yi yerinden çıkartamadılar."

'AYAKKABI NUMARALARINA KADAR BİLİYORUZ'

Soylu, "Terör meselesiydi DEAŞ meselesiydi. Bunların üstesinden de geliyoruz. Sözümüz şudur; 29 Ekim 2023'e kadar bu ülke sınırları içerisinde 1 tek terörist kalmayacaktır. Hangi mağarada kalıyorlar, ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz. Kimsenin endişesi olmasın. Adım atamıyorlar, kıpırdayamıyorlar ve kıpırdayamayacaklar. Bundan 4-5 yıl önce 'Bunlar kıpırdayamayacaklar, İHA'lar SİHA'lar tepelerinde' dediğim zaman Cumhuriyet gazetesinden Sözcü gazetesine kadar benle dalga geçtiler. Oysa ben elimizdeki kabiliyetin nereye gittiğini gördüğüm için söyledim bunu" diye konuştu.

'2020'DE BÖYLE BİR ÖRGÜT KALMAYACAK' DEMİŞTİ

Daha önce PKK'yi yok etme konusunda çeşitli tarihleri işaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Aralık 2019'da Muş'ta katıldığı açılışta "Bu, size sözümüzdür. 2020'de böyle bir terör örgütü kalmayacak" demişti. (DHA-Kısa Dalga)

Gündem