Bakan Soylu: ABD seçime müdahale ediyor

Bakan Soylu: ABD seçime müdahale ediyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle ilgili “Uluslararası alandan servis edilen bir şekilde itibar suikastı şekilde ortaya döküldüğü görülmektedir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini değerlendirirken, ABD’ye işaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği açıklamasının ardından Soylu da ABD’nin seçimlere müdahale ettiğini ileri sürdü.

CNN Türk canlı yayınına katılan Soylu, şu açıklamalarda bulundu:

“Böyle önemli bir yarışta karşı karşıya kaldığımız durum iyi tartışılmalı. Bu bütün seçimi özetleyecek bir tablo. Tehdit ve şantaj burada eski Türkiye manzarası var. Kasetler, tehditler, şantajlar ortaya saçıldı. Burada bir operasyon var. Uluslararası alandan servis edilen bir şekilde itibar suikastı şekilde ortaya döküldüğü görülmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına gelmesi Deniz Baykal'ın bir kaseti ile olmuştu. Kılıçdaroğlu o dönemde 'kesinlikle aday olmayacağım' demişti. Sonra döndü aday oldu.

“Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor. Biden, 2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz, dedi. Temel mantık İnce eskiden CHP'nin adayı onu çekersek biz ona giden oyları almış oluruz. Siyasetin okuması böyle değildir. CHP'nin aldığı oyların önemli bölümü oraya yönelmiştir zaten. Geçmişte bu partilere oy verenlerde ciddi bir konsolidasyon var. Diğer oylar da protesto oylar, sandığa gitmeyecek ve kararsız oylar. Kararsız oylarda da adaylar çerçevesinde Kılıçdaroğlu'nu beğenmeyenler öbür oylara yöneliyor. Bizim bazı politikalarımızı beğenmeyenler öbür tarafa yöneliyor.

“FETÖ hala devrededir. Depo kayıtlarla devrede. Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken bir adaya operasyon çekiliyor. Bu operasyonu millet görüyor. Burada bir operasyon olduğu görülmektedir.

“Kılıçdaroğlu 17-25'te de eline kasetleri eline alıp sonra 'bu kasetler gerçek değildi' dedi. Kendine ait koruma kalkanı oluşturuyor. Kendisine ne söylemişlerse bize ulaştırdığı bir korkusu da yok. Bize ulaştırır biz de gerekli çalışmayı yapardık. 17-25'te ortaya çıkan o adımları kendisi çıkıp kumpas dedi. Bir meseleyi birkaç defa yorumlayabilen bir kişi var karşımızda. İnce'yi de o sofraya bekliyor. Siyasetin bu kadar kirletildiği bir dönem az yaşanmıştır.

“Kılıçdaroğlu tavşanın yakalandığı gibi yakalanmıştı. ABD'nin net adayı olduğu bellidir. ABD ciddi bir şekilde Erdoğan'ı istemiyor, Kılıçdaroğlu'nu istiyor. ABD, PKK PYD'ye taziyeye gidiyor, bizim adamımızı öldürdünüz biz taziyeye gidiyoruz demektir. Kılıçdaroğlu da aynı şekilde bu politikayı ortaya koymakta. Demirtaş konusunda buna bir de Apo'yu ekledi.” (Kısa Dalga)

Gündem