Bakan Soylu, Aydeniz ve HDP'yi hedef aldı, 'Bedeli ağır olur' dedi

Bakan Soylu, Aydeniz ve HDP'yi hedef aldı, 'Bedeli ağır olur' dedi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DBP'li Salihe Aydeniz'in polise yumruk attığını söyleyerek HDP'li milletvekilleri için "Bunlar milletvekili değil, bunlar yüz karasıdır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Kadıköy'deki Gemlik yürüyüşü için toplananlara müdahale eden polis ile DBP'li Salihe Aydeniz arasında yaşananlara değinirken, HDP'li milletvekillerini Duran Kalkan'ın talimatıyla hareke etmekle suçladı.

Aydeniz'le ilgili olarak "Polisimize karşı girişilen bu davranışın bedeli ağır olur" diyen Soylu, şunları kaydetti:

'BUNLAR YÜZ KARASIDIR'

“Bunu da açık söylüyorum. Duran Kalkan'ın talimatıyla harekete geçen milletvekilleri çiğiliklerini, yozluklarını, aşağılıklarını bu millete yansıtmayı, biz temizlemeden terörle mücadele sona ermeyecektir. Bunlar milletvekili değil, bunlar yüz karasıdır. Ve ifade etmek istiyorum. Duran Kalkan talimat verdi. Tam bir aydır HDP denilen PKK'nın siyasi uzantısı acaba biz Gemlik'te sözde tecride karşı nasıl Apo'ya yönelik bir destek yürüyüşü yapabileceğiz anlayışında.

'ARKADAŞLARA TALİMAT VERDİM'

Arkadaşlara talimat verdim. Terörist cenazesinde hangi muameleyi bu milletvekillerine yapıp onları terörist cenazesine sokmuyorsanız bir çocuk katilinin terörist başının ve bir caninin Gemlik'te sözde bütün Türkiye'den getirip yürüyüşüne de aynı şekilde müsaade etmeyeceksiniz.” (Kısa Dalga)

Gündem