Bakan Soylu: Uyuşturucu rotası değişti

Bakan Soylu: Uyuşturucu rotası değişti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Eroinin rotası captagonun ve bonzainin rotası Türkiye'de değil. Eskiden Afganistan- İran üzerinden bu sınır hattından gelen eroinin rotası artık Akdeniz'e doğru indi.Akdeniz'den doğru Avrupa'ya gidiyor. Özellikle bonzai, Çin üretimi ile bu rotadan geliyordu. O da bizim rotamızdan artık gelemiyor."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da "En İyi Narkotik Polisi Anne" programına katıldı. Avrupa'da esrarın rahatlıkla kullanıldığına dikkat çeken Bakan Soylu, alışveriş merkezlerinde artık narko shopların açıldığını Avrupa'da bazı ülkelerde eroin şırıngasını bedavaya verildiğini söyledi. Bakan Soylu şöyle konuştu:

Captagon Suriye'den geliyordu

"Dünyanın uyuşturucu konusunda teslim olduğu bir dönemde biz mücadele ediyoruz. Eroinin rotası captagonun ve bonzainin rotası Türkiye'de değil. Eskiden Afganistan- İran üzerinden bu sınır hattından gelen eroinin rotası artık Akdeniz'e doğru indi.

Akdeniz'den doğru Avrupa'ya gidiyor. Özellikle bonzai, Çin üretimi ile bu rotadan geliyordu. O da bizim rotamızdan artık gelemiyor. Captagon Suriye'den geliyordu.

Avrupa ve Amerika pes ederken biz pes etmeyeceğiz

* Artık daha ziyade en son 2022 Avrupa raporunda gözüküyor ki deniz üzerinden Avrupa'ya gidiyor. Eskiden her yakalanan 4 kilogram eroinin bir kilogramı Hakkari-Van- Ağrı bu sınır hattında yakalanırdı. Şimdi 4'ün 3'ü bu sınır hattında yakalanıyor. Sahada tedbir alınca mecburen rotayı değiştirmek durumunda kaldılar. Büyük bir mücadele gerçekleşiyor. Biz Müslümanız. Böyle bir uyuşturucu maddeye teslim olacak bir millet olmamalıyız. Çocuklarımızı bu uyuşturucu maddeye teslim etmemeliyiz. Yani Avrupa ve Amerika pes ederken biz pes etmeyeceğiz. Bu uyuşturucu illetinin kökünü kazıyacağız.

Ayaklarını kırın dediğim noktada...

Ben bir şey söyledim. Uyuşturucu satıcısının bacaklarını kırın. Bunu ne zaman söyledim. Bunu söylediğim zaman şuydu. Okulların önünde nerdeyse uyuşturucu satıcıları uyuşturucu satıyorlardı. Bunu söylediğim zaman ölüm sayısı 941'e gelmişti. Aynı Avrupa, Amerika nasıl teslim alacaktı bu da FETÖ'nün ortaya koyduğu bir oyundur. Bunu da ifade etmem lazım. Bütün bunları yaparken, elbette ki seyirci kalamazdım. Ayaklarını kırın dediğim noktada böyle bir durum ve tabloyla karşı karşıyaydık. 941'den 270'e düştü. Daha da düşecek." (DHA)

Gündem