Bakan Varank açıkladı: 'Anayasa Mahkemesi, Erdoğan'ın kişisel başvurusunu hala sonuçlandırmadı'

Bakan Varank açıkladı: 'Anayasa Mahkemesi, Erdoğan'ın kişisel başvurusunu hala sonuçlandırmadı'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi kişisel hakkına yönelik yapılan hakaretlerle ilgili "hak ihlali" başvurusu yaptığını belirterek, "Ama Anayasa Mahkememiz halen bu hususla ilgili karar vermiş değil. Bu alanlarda gerçekten insanı önceleyen ve insanların haklarına saygı duyacak şekilde bizim de politikalarımızı güncellememiz; ama aynı zamanda yargı süreçlerinin de dünyadaki gelişmeleri daha sıkı şekilde takip etmesi lazım" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kamu Denetçiliği Kurumu'nca düzenlenen "21'inci Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği" konulu uluslararası konferansın "Dijitalleşmenin İnsan Haklarına Etkileri" başlıklı oturumunun açılışını yaptı.
Bakan Varank, "Anayasa Mahkememiz sosyal medya platformları ile ilgili farklı hak ihlali kararları verdi" diyerek şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız da kendi kişisel hakkına yönelik yapılan hakaretlerle ilgili hak ihlali başvurusu yaptı; ama Anayasa Mahkememiz halen bu hususla ilgili karar vermiş değil. Bu alanlarda gerçekten insanı önceleyen ve insanların haklarına saygı duyacak şekilde bizim de politikalarımızı güncellememiz; ama aynı zamanda yargı süreçlerinin de dünyadaki gelişmeleri daha sıkı şekilde takip etmesi lazım.

Bakınız Sayın Cumhurbaşkanımızın başvurusu Anayasa Mahkemesi'nde bekliyor. Kendisine yapılan hakaretlerle ilgili ben de şahsi olarak bir hak ihlali olduğuna inanıyorum. Ama işte burada hukukçular ne karar verecekler, bunlarla ilgili de doğru düşünmemiz, doğru yönde hareket etmemiz gerekiyor."

Bize teşekkür edecekler

Varank, dijitalleşmenin bir diğer yıkıcı etkisinin de nefret söylemi ve dezenformasyonun artması olduğunu söyleyerek, "Dezenformasyon yasası ile sosyal medya ve diğer dijital platformlar yolu ile nefret veya ayrımcı söylemler, yanlış bilginin yayılmasını engellemeyi amaçlıyoruz. Ancak bakıyorsunuz "dezenformasyon yasası" hakkında bile dezenformasyon yapılabiliyor. Ben yürekten buna inanıyorum; bir gün bu yasa hakkında yaygara koparanlar, bir gün nefret söylemine maruz kaldıklarında bu yasa için bizlere teşekkür edecekler" dedi. (DHA)

Gündem