Bakan Varank: YouTuberlık diye bir meslek var, gençler arasında yaygın bir meslek

Bakan Varank: YouTuberlık diye bir meslek var, gençler arasında yaygın bir meslek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye, son dönemde dijital oyun girişimciliğinde adeta bir tarih yazıyor. İstanbul, bu yıl dijital oyun sektöründe Avrupa'da en fazla yatırım alan şehir oldu" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara'nın Keçiören ilçesinde Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi'nin açılışına katıldı.

Varank, "İşte şu anda "YouTuberlık" diye bir meslek var. Gençler arasında yaygın bir meslekten bahsediyoruz. İşte burası da bu işlerle uğraşan ya da ilgi duyan gençlerin içerik üretmekte kullanacağı alanlardan bir tanesi olacak" dedi.

Varank şöyle devam etti: "Yine gençlerin ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir imkan da elektronik spor. Eminim, gençlerimizin birçoğu, dijital oyunları seviyordur. Bu oyunlar artık öyle büyük bir sektör haline geldi ki bir stadyum dolusu insan futbol maçı izler gibi e-spor müsabakalarını izliyor. Yüz binlerce online izleyici, bu müsabakaları yakından takip ediyor. İşte bu merkez sayesinde Keçiörenli gençler de bu imkanlardan sonuna kadar yararlanabilecek. E-spor takımları kurup, burada turnuvalar düzenleyebilecekler.

Türkiye, son dönemde dijital oyun girişimciliğinde adeta bir tarih yazıyor. İstanbul, bu yıl dijital oyun sektöründe Avrupa'da en fazla yatırım alan şehir oldu. Gençlerimiz çok kabiliyetli. İkinci şehre bakıyorsunuz; Londra, en fazla oyun yatırımı alan ikinci şehir olmuş fakat orada da en fazla yatırımı alan firmanın sahibi yine bir Türk. Demek ki bizim bu alanda ciddi kabiliyetlerimiz var. Gençlerimiz, kurduğu start-up'lar, geliştirdikleri oyun teknolojileriyle tüm dünyadan yatırımcıların ilgisine çekmeye devam ediyor. İşte burası da o vizyona uygun olarak, aynı zamanda bir kuluçka merkezi şeklinde tasarlandı."

2 ay önce Hacettepe Teknopark'ta bir oyun firmasını ziyaret ettiğini ve gençlerle bir araya geldiğini hatırlatan Varank, "Oyun firmasını yeni mezun bir arkadaşımızı kurmuş. 9 kişiyle oyun geliştiriyordu ve arkadaşlarımız sadece bir oyunu, tam 200 milyon dolara Amerika'ya satmışlar. Bakın 9 kişi, 200 milyon dolarlık bir katma değer oluşturabiliyor" diye konuştu.

(DHA)

Gündem