Bakan Yanık refakatsiz çocuklarla ilgili bilgi verdi: 411 çocuk depremde vefat etmiş, 41 çocuğun kimliği hala belirlenemedi

Bakan Yanık refakatsiz çocuklarla ilgili bilgi verdi: 411 çocuk depremde vefat etmiş, 41 çocuğun kimliği hala belirlenemedi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakanlık olarak kendi sistemlerinde 1915 refakatsiz çocuğun kaydedildiğini belirterek, "Bunlardan 1718'ini ailelerine teslim ettik. Hala daha kimliği belirlenememiş çocuk sayısı 42. Maalesef 411 çocuğumuzun da depremde vefat ettiğini tespit ettik" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremden etkilenen Malatya'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bakan Yanık beraberindeki heyetle birlikte, Teknokent konteyner alanı, Mişmiş Park Fuar alanı içerisindeki çadır kent ve Beydağı konteyner kenti ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi.

Çok ağır bir deprem sürecinin içinden geçtiklerini kaydeden Bakan Yanık, şöyle konuştu:

"Bugün itibarıyla bütün deprem bölgelerinde 11 ilde 4 bin 808 personelimizle yaklaşık 1 milyon 200 bin vatandaşımızla görüşme gerçekleştirmişiz. Deprem bölgesi dışındaki yerlerde de 5 bin 213 psikososyal destek personelimizle 550 bine yakın görüşme yapmışız. Toplamda 10 bin 21 personelle yaklaşık 1 milyon 800 bin civarında vatandaşımıza psikososyal destek çalışması yapmışız.

Bakan Yanık, bugüne kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak deprem bölgesinde 10 il ile 2 ilçeye 760 milyon, deprem bölgesi dışındaki 71 ile 639 milyon 605 bin olmak üzere toplam afet kapsamında gönderilen ödenek miktarının 1 milyar 399 milyon 650 bin lira olduğunu açıkladı.

Kimliği belirlenememiş çocuk sayısı 42

Refakatsiz çocuklarla alakalı olarak Bakan Yanık, şunları söyledi:

"Son bilgileri yine sizinle paylaşmak istiyorum. Bugüne kadar Bakanlık olarak bizim sistemimize 1915 refakatsiz çocuğumuz kaydedildi. Bunlardan 1718'ini ailelerine teslim ettik. Halihazırda hastanede takibi yapılan çocuk sayısı 110. Hastanede tedavisi devam ederken iki çocuğumuz maalesef hayatını kaybetti. Kuruluş bakımına aldığımız 85 çocuğumuz, halihazırda mevcut kuruluş bakımında olup da hala daha kimliği belirlenememiş çocuk sayısı 42. Oldukça yüksek sayılardan 42'ye kadar getirdik. İnşallah o çocuklarımızın da kimliklerini tespit edip eğer aileleri varsa onlara ulaşmak değilse kuruluşlarımızda bakımlarını devam ettireceğiz. Maalesef bunların dışında 411 çocuğumuzun da depremde vefat ettiğini tespit ettik. Bunlardan bir kısmı ailelerine bilgisini bir kısmını teslimini yaparak süreci devam ettiriyoruz.(DHA)

Gündem