Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayram öncesi 330 bin depremzedenin kirası yatırılacak

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayram öncesi 330 bin depremzedenin kirası yatırılacak
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayramdan önce depremzedelere yapılan kira yardımının yatırılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da Cumhuriyet Meydanı'na kurulan konteyner işyerlerini ziyaret etti ve Malatya Afet Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık etti.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, Malatya'da geçici barınma hizmetinde önemli bir mesafe kat ettiklerini, şu an için 75 bin 500 hanenin konteynerde yaşadığını, 45 bin hanenin kira yardımı aldığını ifade etti.

Yerlikaya, "Bunların ilk 2 ay kira ödemelerini gerçekleştirdik. Türkiye genelinde 330 bin Malatya'da ise 45 bin 700 hanenin kira yardımını bayramdan önce yatırmış olacağız. Şu an Malatya'da 4 bin hane çadırda kalıyor. 2 ay içerisinde bu çadırda kalan aileleri de konteynerlere yerleştirmiş olacağız. 1500 hane halen şehirdeki tesislerde misafir ediliyor. Bunların da ya konteynere ya da kira yardımı ile başka eve taşınmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Ali Yerlikaya, Malatya'da 63 konteyner kent kurulduğunu ve yaklaşık 20 binin üzerinde konteynerin faaliyete geçtiğini belirterek, "5 bin konteyner tamamlanmak üzere, buraya da aynı şekilde başta çadırda kalan vatandaşlarımızı alacağız. Bu arada da Malatya'mıza tayin olan başta öğretmen ve diğer kamu görevlileri olmak üzere valilik koordinasyonda toplanan talepler doğrultunda bu kardeşlerimizin de barınama ihtiyacını giderme amacıyla Ağustos sonu itibariyle 6 bin konteyner ilave etmiş olacağız. Böylelikle Malatya'da 37 bin konteynere ulaşmış olacağız" dedi.

Kent merkezinde 3 bin 803 geçici işyerinin planlanmasının de yapıldığını ve bunlardan 3 bin 226'ısının esnafa noter huzurunda yapılan çekilişle teslim edildiğini de söyleyen Yerlikaya, esnafa da çağrıda bulunarak geçici işyerlerini alanların bir an önce buralarda faaliyete geçmesini arzuladıklarını söyledi.

Kent merkezinde kurulan çadırlarda barınma hizmetinin 2 ay içerisinde konteynerlere geçiş ile kaldıracaklarını da vurgulayan Bakan Yerlikaya, "Bugün 132'nci günde AFAD olarak İçişleri Bakanlığı olarak toplam 5 milyar 523 milyon lira ödeme yapıldığını söyleyebiliriz. Bundan sonra da durmayacağız, kıymetli hemşehrilerimizin Malatyalı kardeşlerimizin bize olan inancı, bizlere yapmış olduğu bu hayır duasının bizleri her gün daha da motive ettiğinin bilinmesini istiyoruz. Tüm kurumların şehirde yönetsel olarak mükemmel bir uyumu var. Devlet olarak hükümet olarak biz daima böyle bir birlikteliğin her zaman yanında olacağız. Depremin yaralarını sarma da göreceksiniz verilen sözlerin yapılan çalışmalarında zamanında nasıl sizlerin yüzün ağartacak şekilde tecelli edeceğini Allah'ın izniyle göreceğiz" diye konuştu. (DHA)

Gündem