Bakan Yerlikaya'dan kayıp işçilere ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya'dan kayıp işçilere ilişkin açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'da maden ocağındaki kaymanın ardından kayıp işçilere ilişkin, "Arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya arama kurtarma çalışmalarına ilişkin yeni bilgileri aktardı. Bakan Yerlikaya, "Şu an itibariyle 2708 personel görev yapıyor. Personel açısından hiçbir eksiğimiz yok. Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ün bir araç içinde yer aldığı, diğer şoför kardeşimizin de kamyon içinde farklı bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Bu kütle içerisinde bir avantajımız var. Araç içinde ve konteyner içinde olan demek bizim metal radar tespitleriyle bu kütle üzerinde tespit edilmesi... Daha hızlı aksiyon alabilmek amacıyla bu konteyner ve araçlarla ilgili tespit edip daha hızlı yol almak istiyoruz. Herhangi bir toprak kayması olup olmadığını bilim insanlarımız anbean değerlendiriyor. AFAD koordinasyonunda arama çalışmalarına güvenliğe dikkat ederek devam ediyor. İfade ettiğimiz gibi arama kurtarma çalışmalarımız gece gündüz devam edecek." dedi.

Siyanür sızıntısı...

Siyanür sızma iddialarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Bakan Yerlikaya, "Çevre Bakanlığımız dün ve bugün alınan numunelerden tahlillerini yaptı. Bakan Özhakaseki bilgi veriyor. Sürecin aydınlatılması ile ilgili de Bakanlarımız açıklamalarını yapıyor. Bir ihlal var yok meselesinin izahı ile ilgili idari ve adli soruşturma devam ediyor. Daha üzerinde 24 saat olmayan bir meseleyle ilgili cevap alacaksınız. Bunların her biri açıklanacak. Şu an için 4 gözaltı var." şeklinde konuştu. (AA)

Gündem