Bakana, PTTAVM’de kollu kumar makinası şeklinde kumbara satışı sorusu: Kaç çocuğa satıldı?

Bakana, PTTAVM’de kollu kumar makinası şeklinde kumbara satışı sorusu: Kaç çocuğa satıldı?
CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, PttAVM’de kumar makinası şeklinde kumbaralar satılmasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Halıcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na “PTT bu satışlarıyla çocukları kumara mı yönlendirmektedir? Çocukların sağlıklı ve olumlu gelişimlerine zarar verecek bu tip çocuk eşyalarının satılmaması; ebeveynlerin uyarılması hususunda gerekli hassasiyet ne zaman gösterilecektir” diye sordu.

PTTAVM’de kumar makinası şeklinde kumbara satışını sordu: “PTT bu satışlarıyla çocukları kumara mı yönlendirmektedir?”

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü’ne bağlı iştirak şirketinin e-ticaret sitesi olan PttAVM’de çocuklara yönelik kumar makinesi şeklinde kumbaralar satılmasını Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Halıcı, şunları kaydetti:

“En çok dikkat edilmesi, hassasiyetle yönlendirme yapılması gereken ve kişiliklerinin oturmaya başladığı dönemde çocuklara kumar makinesi şeklinde oyuncak veya kumbara vermek onların gelecekte kumar ve benzeri alışkanlıklara yönlenmesi riskini taşımaktadır.”

"Kaç çocuk için bu kumbaralardan sipariş edilmiştir"

Halıcı, Bakan Uraloğlu’ndan şu sorulara yanıt istedi:

“PTT’ye ait PttAVM.com üzerinden hangi tarihten bu yana kumar makinesi oyuncakları ve çocuklar için kumar makinesi şeklinde kumbaralar satılmaktadır? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede; kumar makinesi şeklindeki kumbaralardan kaç adet satılmıştır? Kaç çocuk için bu kumbaralardan sipariş edilmiştir? PTT bu satışlarıyla çocukları kumara mı yönlendirmektedir? Çocukların sağlıklı ve olumlu gelişimlerine zarar verecek bu tip çocuk eşyalarının satılmaması; ebeveynlerin uyarılması hususunda gerekli hassasiyet ne zaman gösterilecektir? İnsanlar ve çocuklar için zararlı olabilecek PttAVM.com’dan satılan ürünlerin denetlenmesi neden yapılmamaktadır? Konuyla ilgili çocukların gelişiminin korunması amacıyla ne zaman denetimler yapılacak ve uzman görüşleri alınacaktır?” (ANKA)

Gündem