Bakanlık açıkladı: Bugün ülke genelinde 22 yangın çıktı

Bakanlık açıkladı: Bugün ülke genelinde 22 yangın çıktı
Tarım ve Orman Bakanlığı, “Ülkemiz genelinde 13 orman yangını, 9 kırsal alan yangını çıkmıştır. Bu yangınlardan 20'si kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları sürmektedir” açıklamasını yaptı.

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli mevkiinde bu sabah saat 07.13’te çıkan orman yangınına müdahale halen devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Mersin’deki yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürdüklerini, AFAD ise yangından etkilenen altı vatandaşın tedavilerinin devam ettiğini duyurdu. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “110 hanede 450 vatandaşımızı tahliye ettik” bilgisini verdi.

BAKANLIK: BUGÜN 22 YANGIN ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Mersin’in Gülnar ilçesindeki yangına dair açıklaması şöyle:

“Mersin ili Gülnar ilçesi Büyükeceli mevkiinde saat 07:13'te başlayan orman yangınına saat 07:20 itibarı ile ilk müdahale yapılmıştır. Yangını kontrol altına alma çalışmaları; 11 uçak, 29 helikopter (9 adet Milli Savunma Bakanlığı, 5 adet İçişleri Bakanlığı Rezerv Güç), 138 arazöz, 15 dozer, 850 personel ile devam etmektedir. Orman yangınında 5 Orman Genel Müdürlüğü personeli yaralanmış olup, tedavileri yapılmak üzere sağlık kurumlarına sevk edilmiştir. 7 Eylül 2022 tarihinde ülkemiz genelinde 13 orman yangını, 9 kırsal alan yangını çıkmıştır. Bu yangınlardan 20'si kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları sürmektedir. Mersin/Gülnar ve Manisa/Soma'da çıkan orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir."

Yangınla ilgili yapılan açıklamalar şöyle:

AFAD: 11 UÇAK, 29 HELİKOPTER, 138 ARAZÖZ, 15 DOZER, 15 TOMA VE 712 PERSONEL

- AFAD: “Mersin ilimizin Gülnar ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları, Mersin Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle sürdürülüyor. Yangından etkilenen 6 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Tedbir amacıyla 110 konut tahliye ediliyor. 460 kişilik barınma tesisi planlanmıştır. 400 kişilik sıcak yemek bölgeye sevk edilmiştir. Çalışmalara 11 uçak, 29 helikopter, 138 arazöz, 15 dozer, 15 TOMA ve 712 personel katılıyor.”

VALİ: 110 HANEDE 450 VATANDAŞIMIZI TAHLİYE ETTİK

- Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan: “İnsan can kaybımız yok. Tedbiren mahallerimize yakın hanelerde 110 hanede 450 vatandaşımızı tahliye ettik. Ama yangın oralara yaklaşmadan tedbirimizi aldığımız için herhangi bir sağlık problemi yaşamadık. Evlerde de şu an itibariyle bir problem yok. Ormanlık alan içerisinde metruk bir binanın yandığını arkadaşlar tespit etti. İçinde canlının olmadığı, yaşam olmayan metruk bir binaydı.”

VAHAP SEÇER: İNŞALLAH BU FELAKET KISA SÜREDE CAN KAYBI YAŞANMADAN KONTROL ALTINA ALINIR

- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: “Gülnar ilçemize bağlı Büyükeceli Karadere mevkiinde çıkan orman yangını hepimizin yüreğini yakıyor. Gelişmeleri üzüntüyle takip ediyorum. Ekiplerimiz de orada. İnşallah bu felaket kısa sürede can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınır. Hepimize geçmiş olsun.”

MSB: KARA KUVVETLERİMİZDEN GÖREVLENDİRİLEN HELİKOPTERLER YANGINA HAVADAN MÜDAHALE EDİYOR

- Milli Savunma Bakanlığı: “Mersin Valiliğinin talebi üzerine; Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Kara Kuvvetlerimizden görevlendirilen 3 adet S-70, 5 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopter yangına havadan müdahale ediyor.” (ANKA)

Gündem