Bakanlık 'çoğunluk tespiti' yapmamıştı: TGS, 'Hürriyet davası'nı kazandı

Bakanlık 'çoğunluk tespiti' yapmamıştı: TGS, 'Hürriyet davası'nı kazandı
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Hürriyet gazetesinde çoğunluk tespiti için açtığı davayı kazandığını bildirdi.

Hürriyet çalışanlarının 2019 yılında işyerinde çoğunluğa ulaşmasına rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TGS’nin yeterli çoğunluğu sağlamadığı yönünde tespitte bulunarak yetki vermemişti.

Bunun üzerine açılan dava TGS lehine sonuçlandı. İstanbul 24’üncü İş Mahkemesi, TGS'nin Hürriyet’te yetkili olduğuna hükmetti.

TGS açıklamasında şu bilgiyi verdi:

* Hürriyet çalışanları, 2019 yılında yaptıkları başarılı bir örgütlenmeyle TGS’nin işyerinde çoğunluğa ulaşmasını sağladı. Çoğunluğa ulaşmamızın ardından Sendika olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki başvurusunda bulunduk. Bunun üzerine işveren 45 meslektaşımızı geriye dönük olarak işten çıkarttı ve yine işyerinde geriye dönük hayali işe alımlar yaptı. Üstelik bakanlık da sendikamızın yeterli çoğunluğu sağlamadığı yönünde tespitte bulunarak, yetkimizi vermedi.

* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na karşı açtığımız dava nihayet sonuçlandı. Sendikamızın yeterli çoğunluğu sağladığı tespit edildi. Sendika olarak, 2019 yılında işyerinde sağladığımız çoğunluğu bu yılın sonunda bir kez de mahkeme kararı ile tescil ettik.

* Hürriyet işvereni Demirören, Hürriyet gazetesinde örgütlenen sendikamızın toplu iş sözleşmesi imzalamasını engellemek için üyelerimizi işten atmış ve hayali kadrolaşmaya gitmişken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu sendika düşmanlığını ifşa edememiş aksine ne yazık ki bu sürece ortak olmuştu. İstanbul İş Mahkemesi'nin verdiği bu karar, sendikamızın haklılığını ortaya koymuştur. (ANKA)

Gündem