Bakırhan: Türkiye’nin yoksulluk haritasına bakın asıl bölücü kim göreceksiniz

Bakırhan: Türkiye’nin yoksulluk haritasına bakın asıl bölücü kim göreceksiniz
Erzurum'da konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Türkiye’nin yoksulluk haritasına bakın asıl bölücülerin onlar olduğunu göreceksiniz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Erzurum Karaçoban'daki halk buluşmasında konuştu.

Yüzlerce kişinin katıldığı buluşmada kadınların yoğunkatılımı dikkat çekerken Bakırhan, “Kürt kadının kurmuş olduğu devrim dünyaya örnek bir devrimdir. Bu uğurda mücadele eden ve emek veren tüm kadınları kutluyorum” diyerek konuşmasına başladı.

"Onlar gençler, kadınlar işsiz kalsın istiyorlar"

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Bakırham “Türkiye’nin yoksulluk haritasına bakın asıl bölücülerin onlar olduğunu göreceksiniz. Biz halkımıza hizmet üretirken, biz gençler, kadınlar işsiz kalmasın diye kooperatif, eğitim destek evleri açarken, onlar ise gençler, kadınlar işsiz kalsın istiyorlar. Bu seçim sadece yerel seçim değil. Bu seçim 100 yıldır bizi yok sayan, bizi idam sehpasında karşılayan ve Kürt siyasetçilerini cezaevine atanlarla mücadele seçimidir. Kürt halkı, kesinlikle doğru bir seçim yapacaktır" diye konuştu.

Bakırhan Karaçoban için de "Türkiye’de tek kuruş borcu olmayan belediye Karaçoban belediyesidir. Türkiye’nin hiçbir yerinde bedava ulaşım yok ama burada var. Türkiye’de yakın zamanda bir deprem oldu ve oraya ilk koşan bizim belediyelerimiz oldu. Yine burada örnek belediyeciliği ortaya koymak ve örnek bir model olmak için yola çıkıyoruz. Sizler adaylarınıza sahip çıkacak ve belediyeyi kazanacaksınız. Halka gücü yetmeyenler şimdi kaçak seçmenleri Kürt bölgelerine taşıyorlar. Bu talancılara, hırsızlara, sizin iradenizi çalanlara gerekli cevabı vereceksiniz. Bunun için herkesi oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Bizim partimiz bu halkın, Kürdün partisidir"

Diğer parti adaylarının aşiretçilik yaptığını söyleyen Bakırhan, “Bizim ailemiz, her şeyimiz partimizdir. Yeri geldiği zaman direnen, çocuklar iyi bir gelecek sahibi olsun diye mücadele eden bizim partimizdir. Bizim partimiz bu halkın, Kürdün partisidir. Biz sizin geleceğiniz için, özgürlüğünüz için mücadele ediyoruz. Bu nedenle onlara kanmayın. Halkımızı partileri ve evleri olan partimize davet ediyorum” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem