Bakırhan'dan Özel'e yanıt: Bizim çayımızı onurlu insanlar içer

Bakırhan'dan Özel'e yanıt: Bizim çayımızı onurlu insanlar içer
Tuncer Bakırhan, CHP lideri Özgür Özel'in DEM Parti'ye dair sözlerine sert karşılık verdi. CHP'nin Kürt illerinden aday çıkardığını hatırlatan Bakırhan "Şimdi biz soruyoruz Özgür Özel’e. Siz buradan aday çıkararak AKP-MHP ile iş mi tuttunuz?" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında başlattıkları halk buluşmalarında Şemdinli'nin ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geçti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, DEM Parti'nin aday çıkarması üzerinden sarf ettiği sözlere sert tepki gösteren Bakırhan, "CHP’nin Genel Başkanı diyor ki ‘DEM Parti aday çıkararak muhalefete, CHP’ye kaybettirmeye çalışıyor, DEM’li çay içme sırası AKP ve MHP’de’ diyor. Bunu söyleyenler sizi, bizi tanımıyor. Bizim çayımız kaçaktır, demlidir, güzeldir ama herkese nasip olmaz. Bizim demli çayımızı içen ona layık olacak, onurlu olacak, yolsuzluk yapmayacak, usulsüzlük yapmayacak. Bizim çayımızı onurlu insanlar, temiz insanlar içer. O çay asla layık olmayanlara verilmeyecek bir çaydır" diye konuştu.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre Bakırhan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Kayyım Kürt halkının geleceğine ipotek koyan bir devlet memurudur"

"Kayyım işsizliktir, usulsüzlüktür, Kürt halkının geleceğine ipotek koyan bir devlet memurudur. Gever’deki kayyım ne yapmış. Bu kayyım Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerle borç yapma konusunda yarışıyor. Yüksekova Belediye'sinin 1 milyar TL borcu var. Gever, İstanbul mudur, Mersin midir, Ankara mıdır? 1 milyar TL borç yaptın ama hangi hizmeti yaptın? Kayyım efendi 1 milyar borç yapmış ama araçla gelirken 50 tane çukura düşüyor insan. Kayyım efendi 1 milyar TL’yi cebe indirmiş yandaşlarıyla birlikte."

"Uyuşturucu satıcılarına izin vermeyin"

"Bilinçli olarak Kürt coğrafyasında uyuşturucuyla uğraştırmaya çalışıyorlar. Sizden ricam, bu uyuşturucu satıcılarını caddelerinize sokmanıza izin vermeyin. Sizlerle baskıyla, faili meçhul cinayetlerle baş edemedi, şimdi uyuşturucuyla bunu yapmaya çalışıyor. Lütfen sizden ricam uyuşturucu meselesini Kürdistan coğrafyasından def edin."

"Ankara’da kurt olanlar, buraya gelip Kürt oluyorlar"

"Bakın Cilo’ya çıkmak yasak değil mi, burada tarım ve hayvancılık yapılıyor. Niye bunu yapıyorlar, Gever halkı, Colemêrg (Hakkari) halkı aç kalsın diye. Ama Cilo’da konser vermek için, dans etmek için çıkıyorlar.

Şimdi oy avcıları ortaya çıkmış. Ankara’da kurt, Ankara’da kurtlarla aynı tabağa kaşık salıyorlar ama Hakkari’ye gelip Kürt oluyorlar. Colemêrg ve Gever halkı Ankara’da kurt olup buraya gelip Kürt olanlara da sandıkta ders verecektir. Halkımızı satın alacaklarını sanıyorlar. Ey zekası kıt olanlar, siz değil 3-5 kuruşla Merkez Bankasını Hakkari’ye kursanız Hakkari size oy vermeyecektir."

Özgür Özel'e tepki: Çayımızı içen ona layık olacak

"İktidarın küçük ortağı diyor ki ‘DEM Parti CHP ayrı ayrı seçimlere girerek kötü ve sinsi bir ittifak yapıyor’. Recep Tayyip Erdoğan diyor ki ‘DEM Parti CHP ile kirli bir ittifak yaptı’ diyor. CHP’nin Genel Başkanı diyor ki ‘DEM Parti aday çıkararak muhalefete, CHP’ye kaybettirmeye çalışıyor, DEM’li çay içme sırası AKP ve MHP’de’ diyor.

Bunu söyleyenler sizi, bizi tanımıyor. Bizim çayımız kaçaktır, demlidir, güzeldir ama herkese nasip olmaz. Bizim demli çayımızı içen ona layık olacak, onurlu olacak, yolsuzluk yapmayacak, usulsüzlük yapmayacak. Bizim çayımızı onurlu insanlar, temiz insanlar içer. O çay asla layık olmayanlara verilmeyecek bir çaydır.

Özgür efendi diyor ki ‘DEM Parti AKP ile işbirliği yaptı muhalefete kaybettirmek için’ Kürdistan’ın her ilinde her ilçesinde CHP aday çıkardı mı, çıkardı. Öyle mi, Hakkari’de çıkardı mı çıkardı. Biz Hakkari’de kimle yarışıyoruz. AKP, MHP, Ergenekon ve Kurt ittifakıyla yarışıyoruz. Şimdi biz soruyoruz Özgür Özel’e. Siz buradan aday çıkararak Ergenekonculara mı hizmet ediyorsunuz, AKP-MHP ile iş mi tuttunuz?"

"Mesele Kürt olunca..."

"Siz her yerde aday çıkaracaksınız bu size haktır ama biz 3’üncü büyük parti olduğumuz İstanbul’da aday çıkarıyoruz, size hesap verecekmişiz. Hadi oradan, işine bak. Bunu söyleyen partinin genel başkanına söylüyorum; be utanmazlar 2019 yerel seçimlerinde belediyeleri biz size kazandırdık. Kürt halkı size oy verdi. Size kazandırdıkları belediyeler bugüne kadar ne yaptılar, kayyım atandığı zaman İmamoğlu neredeydi, İzmir Belediye Başkanı neredeydi? Hatay’daki depremde yaşamını yitirenlerin ölümünde imzası olan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş neredeydi? Bir bizimle dayanışmadılar."

"Kürt halkının dili Meclis’te bilinmeyen dil olarak geçtiği zaman Özgür Efendi itiraz etti mi?"

"5 yaşında panzerin ezdiği Kürt çocuğunu ‘niye ezdiniz’ demediler şimdi bize niye aday çıkarıyorsunuz diyorlar. Sana mı soracağız? Kürt halkının dili Meclis’te bilinmeyen dil olarak geçtiği zaman Özgür Efendi itiraz etti mi, şimdi gelmiş ‘niye aday çıkarıyorsunuz’ diyor. Bunlar birbirine benziyor. AKP de MHP de aynıdır. Biz niye üçüncü yol dedik, biz dedik ki bunlardan hayır gelmez, mesele Kürt olunca, mesele Kürt meselesi olunca bunların kurdu da aynıdır Kemalist’i de aynıdır, AKP’lisi de aynıdır."

"2019 seçim sonuçlarına, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakın"

"Son cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün Kürt illerinin rengi aynı renkti. Utanmıyor musunuz, ‘Kürtler AKP ve MHP ile anlaştı’ diyorsunuz. Eğer öyle diyorsanız 2019 seçim sonuçlarına Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakın Kürdün ne kadar onurlu ne kadar tutarlı ne kadar verdiği sözünde durduğunu göreceksiniz.” (Kısa Dalga)

Gündem