Balıkesir'den dezenformasyon örneği: Kılıçdaroğlu seçildiğinde, Çanakkale köprüsü yıkılacak, yerine Yunanistan bayrağı dikilecek

Balıkesir'den dezenformasyon örneği: Kılıçdaroğlu seçildiğinde, Çanakkale köprüsü yıkılacak, yerine Yunanistan bayrağı dikilecek
Gazeteci Nevşin Mengü X platformundan yaptığı paylaşımda Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın anlattığı, seçim öncesi Balıkesir'de yaşanan bir dezenformasyon anektodunu hatırlattı.

Gazeteci Nevşin Mengü Doğruluk Payını'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte çektirdiği bir montaj fotoğrafın haberini paylaşarak Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın seçim dönemine ilişkin anlattığı bir anektedu hatırlattı.

"Babacan Balıkesir'de whatsapp gruplarında "Kılıçdaroğlu seçildiğinde, Çanakkale köprüsü yıkılacak, yerine Yunanistan bayrağı dikilecek" şeklinde bir bilginin dolaşıma sokulduğunu söyledi" dediğini aktaran Mengü "Whatsapp gruplarına salınan dezenformasyon şaşırtıcı boyutlarda, buna karşı mücadele etmesi de çok zor" dedi.

Mengü paylaşımında şunları kaydetti:

"Ali Babacan yayılan bu yalan haberlere ilişkin bir anekdot paylaştı. Seçim öncesi Balıkesir’de Whatspp grupları üzerinden Kılıçdaroğlu seçildiği takdirde Çanakkale köprüsünün yıkılacağı ve yerine Yunanistan bayrağı dikileceğine yönelik bir bilgi yayılmış. Bu uydurma bilgi bayağı bayağı Balıkesir’de konuşulan tartışılan bir konu haline gelmiş.

Whatsapp gruplarına salınan dezenformasyon şaşırtıcı boyutlarda, buna karşı mücadele etmesi de çok zor."

ekran-resmi-2023-10-06-14-25-54.png
MONTAJ RESİM
ekran-resmi-2023-10-06-14-26-04.png
ORJİNAL RESİM

(Kısa Dalga)

Gündem