Baraja düşen helikopterin enkazı çıkarıldı... O anlar kamerada...

Baraja düşen helikopterin enkazı çıkarıldı... O anlar kamerada...
Helikopter enkazı kurtarma balonlarıyla saplandığı balçıktan çıkarıldıktan sonra yüzdürme tekniğiyle karaya çekildi.

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangınındaki görevi sırasında Tahtalı Barajı'na düşen ve 3 mürettebatın hayatını kaybettiği helikopterin enkazı baraj sularından çıkarıldı. Jandarma Genel Komutanlığı, helikopteri çıkarmak için yapılan çalışmalara ait görüntüleri paylaştı.

Menderes ilçesi Keler Mahallesi'ndeki ormanda 16 Eylül'de yangın çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte hava araçları yerini gece görüşlü helikoptere bıraktı.

Saat 23.53 sıralarında ise içinde 3 Kırgızistan uyruklu ve bir Türk olmak üzere 4 mürettebatın bulunduğu helikopterle bağlantı kesildi.

Helikopterin su almak için gittiği Tahtalı Barajı havzasına düştüğü belirlendi. Kırgızistan uyruklu mürettebat İsabekov Erkinbek, kendi imkanlarıyla karaya çıkarken, diğer 3 mürettebatın cansız bedenlerine ulaşıldı.

Helikopter enkazı kurtarma balonlarıyla saplandığı balçıktan çıkarıldıktan sonra yüzdürme tekniğiyle karaya çekildi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın hesabından, helikopter enkazının suyun altından çıkarıldığı görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde ekiplerin yaptığı kurtarma çalışmaları ve helikopterin çıkarıldığı anlar yer aldı.

Helikopter kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı. (DHA)

Gündem