Barış Akademisyeni Murat Sevinç görevine iade edildi

Barış Akademisyeni Murat Sevinç görevine iade edildi
OHAL KHK'leriyle görevlerinden ihraç edilen Barış Akademisyenlerinden Doç. Dr. Murat Sevinç, Ankara 22. İdare Mahkemesi’nin kararıyla üniversitedeki görevine iade edildi.

Murat Sevinç’in göreve iade haberi Mülkiyeliler Birliği’nden geldi.

Mülkiyeliler Birliği’nin soysal medya hesabından yapılan açıklamada “Fakültemizden Barış Bildirisi imzacısı olduğu için ihraç edilen hocamız Murat Sevinç’in görevine iade edilmesinin sevincini yaşıyoruz. Haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm hocalarımızın görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz” denildi.

Üniversitelerin bağlı olduğu Eğitim Sen 5 No'lu şube de sosyal medya adresinden şu mesahı paylaştı: Barış İçin Akademisyenler Bildirisine imza attığı için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Anayasa kürsüsünden ihraç edilen Murat Sevinç hocamız 22. idare mahkemesi tarafından görevine iade edildi. Tüm hocalarımız görevine dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz.

7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında, Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yaşanan insan hakları ihlallerine karşı 1128 akademisyenin "Bu suça ortak olmayacağız" adlı bildiriye imza atmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, imzacı akademisyenler için "müsvedde", "karanlık", "zalim", "alçak" gibi ifadeler kullanarak "ilgili kurumları gereğini yapmaya" çağırdı.

Erdoğan'ın bu çağrısının ardından ülke genelinde imzacı akademisyenlerden bazıları "terör örgütü propagandası"ndan gözaltına alındı.

Daha sonra Kanun Hükmünde Kararnameler ile üniversitelerden bir çok akademisyen ihraç edildi. Akademisyenler arasında barış bildirisi imzacısı ve Eğitim-Sen üyesi isimleri yer alıyordu. (Kısa Dalga)

Gündem