Barış Pehlivan: İlim Yayma Cemiyeti ‘cennet vaadi’yle huzurevinde kalan kadının evini bağış olarak aldı

Barış Pehlivan: İlim Yayma Cemiyeti ‘cennet vaadi’yle huzurevinde kalan kadının evini bağış olarak aldı
Gazeteci Barış Pehlivan, Kayseri Huzur evinde ölen demans ve Alzheimer hastası bir kadının evinin İlim Yayma Cemiyeti tarafından ‘cennet vaadi’yle bağış olarak alındığını belirtti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Kayseri'de huzurevinde ölen demans ve Alzheimer hastası Cemile Serbest'in İlim Yayma Cemiyeti'ne "cennet vaadi"yle evini bağışladığını, karar verme yetisini etkileyen rahatsızlıklarına rağmen "hukuki ehliyeti vardır" raporu verildiğini yazdı.

Söz konusu yazıda Pehlivan, “iddiaya göre, İlim Yayma Cemiyeti’nin Kayseri’deki şubesi, AKP’li Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın aracı olmasıyla yaşlı kadınla tanıştırdı” dedi. Pehlivan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Cemile Serbest evini İlim Yayma Cemiyeti’ne bağışladıktan 2 yıl sonra hayatını kaybetti. Yakınları işte o zaman yaşananları öğrendi ve bu devrin iptali için yargı yolunu tuttu.

Haliyle...

Kayseri 9. Asliye Hukuk Mahkemesi de Cemile Serbest’in tapu devri sırasında “akli melekelerinin yerinde olup olmadığını” Adli Tıp Kurumu’na sormaya karar verdi. Son sözü o söyleyecekti. Ve beklenen rapor 2021 yılının sonunda geldi. Adli Tıp Kurumu özetle şöyle dedi: Cemile Serbest hür iradesiyle evini bağışladı!

Sahi...

İlim Yayma Cemiyeti lehinde karar veren Adli Tıp Kurumu’nu kim yönetiyordu? Kuruma 2007’de başkan yardımcısı olarak giriş yapan, 2022’de de başkanlık koltuğuna oturan Hızır Aslıyüksek. Peki, Aslıyüksek’i başka nereden tanıyoruz? İlim Yayma Cemiyeti’ne ait vakfın sitesine giriyorum. Mütevelli heyetine bakıyorum. Başkan olarak Bilal Erdoğan’ı, üye olarak da Hızır Aslıyüksek’i görüyorum. Yani, İlim Yayma Cemiyeti lehinde karara imza atan Adli Tıp Kurumu’nun en başında İlim Yaymacı biri oturuyordu.

Bakınız...

Kayseri’de bu davanın duruşması vardı dün. Ve mahkeme İlim Yayma Cemiyeti lehinde karar verdi. Tüm şüpheler görmezden gelindi.”

Yazının tamamı için tıklayınız. (Kısa Dalga)

Gündem