Barış Pehlivan: Kumarhaneler kralının annesi Saray’da

Barış Pehlivan: Kumarhaneler kralının annesi Saray’da
Gazeteci Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili olan ve altı farklı yerden naaş aldığı iddia edilen Gülsüm Azeri’nin oğlu Sina Azeri'nin, Londra'da 'dev bir kumar imparatorluğunun patronu' olduğunu yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Gülsüm Azeri’nin Londra’da yaşayan oğlu Sina Azeri’nin kurduğu "City Gaming” adlı şirketinin kumarhane alanında faaliyet gösterdiğini yazdı.

“İçi ‘slot’ adı verilen kumar makineleriyle donatılmış, İngiltere’de onlarca yerde şubesi bulunan dev bir kumar imparatorluğundan bahsediyorum” diyen Pehlivan, şöyle yazdı:

"Sina Azeri’nin İngiltere’de on milyonlarca sterlinlik aktif 14 ayrı şirketi var. Hem kumar sektöründe hem de diğer işlerde 1965 doğumlu bir İngiliz olan Adam David Spencer Hodges adlı kişiyle ortaklık yapıyor. Zaten ‘Oyun Milleti’ adlı kumarhane markasının görünen yüzü de şirketin CEO’su Hodges. Azeri ‘nedendir bilinmez’ arka planda kalmayı tercih ediyor.”

Pehlivan, yazısına şöyle son verdi: "Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam’ın kumar oynarken fotoğrafını çok tartıştık. Şimdi, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Gülsüm Azeri’nin oğlu Sina çıtayı yükseltti. Sahi, Birleşik Krallık’taki kumarhaneler kralı sahibi olduğu 57 mekâna ad olarak ne koymuştu: Oyun Milleti!"

Gülsüm Azeri’nin, altı farklı yerden de maaş aldığı iddia ediliyor.

YAZININ TAMAMI

Gündem