Barış Pehlivan: "Osman Kavala 50 metre ötemizdeydi. O demir kapının sesini duydu..."

Barış Pehlivan: "Osman Kavala 50 metre ötemizdeydi. O demir kapının sesini duydu..."
Barış Pehlivan ve Murat Ağırel hapis cezaları kesinleşince dün cezaevine girdi, oradan açık cezaevine nakledildi ve akşam saatlerinde ise korona tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı. Barış Pehlivan, "Osman Kavala 50 metre ötemizdeydi. O demir kapının sesini duydu. Biz denetimli serbestlik tahliye olduk. Demokles'in kılıcı başımızda hala" diye konuştu.

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, MİT mensubunun cenazesi haberleri nedeniyle aldıkları hapis cezası kesinleşince dün sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne gitmiş ve yeniden tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. Gazeteciler avukatları Hüseyin Ersöz'ün başvurusu üzerine kapalı cezaevinden açık cezaevine sevk edildi. 
Pehlivan ve Ağırel Covid-19 önlemleri kapsamında izinli olarak akşam saatlerinde serbest kaldı. Hülya Kılıç’ın da serbest bırakılacağı belirtildi. Aynı dosyada yargılanan gazeteciler Aydın Keser ve Ferhat Çelik'in de 4 yıl 8’er aylık cezası onanmıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra Halk TV'de Kayda Geçsin programına katılan gazetecilerden Barış Pehlivan, "Osman Kavala 50 metre ötemizdeydi. O demir kapının sesini duydu. Biz denetimli serbestlik tahliye olduk. Demokles'in kılıcı başımızda hala" diye konuştu.

Pehlivan tahliye edildikten sonra cezaevindeki 10 kilometre ötedeki bir dinlenme tesisine bırakıldıklarını ve yanlarında telefonları olmadıkları için avukatları arayamadıklarını anlattı:

"Bizi dağ başında dinlenme tesisine bıraktılar. Nasıl avukatlara ulaşacağız diye sorduğumuzda ankesörlü telefonu kullanın dediler ama sorduk telefon yok. Oradakilerden istedik bize telefonlarını vermediler. Yakınlardaki zincir kafeye girerek oradan bir kişiye rica ettik Telefonu kullanabilir miyiz ücreti karşılığında diye sorduk. Ne demek dedi abi diyerek bize telefonu vermişti. Ben avukatımız Hüseyin Ersöz'ün telefonunu kağıda yazmıştım. Onu aradım hemen. Telefonunu veren Mert arkadaşımıza teşekkür ediyorum."
Pehlivan şöyle devam etti:

"Bizi cezaevine atan hakimler, savcılar, polisler bizi sevmiyorlar ama biz onların çocuklarının daha iyi bir ülkede yaşanması için uğraşıyoruz."

Murat Ağırel ise, "Hukuk kişiye göre özelleştirilirse bir yapıllanmanın hedef göstermesiyle gazeteci tutuklanırsa o hukuk sorgulanır" diye konuştu.

Gündem