Barış Pehlivan, özel şirketlerin ambulans merakının perde arkasını yazdı

Barış Pehlivan, özel şirketlerin ambulans merakının perde arkasını yazdı
İstanbul'da kamunun dışında 110 özel şirkete ait 600 ambulans var. Gazeteci Barış Pehlivan, çok az sayıda özel şirketin işinin gerçekten ambulans hizmeti olduğunu belirterek, onlarca özel şirketin organize suç faaliyetlerine dikkat çekti.

Gazeteci Barış Pehlivan, Cumhuriyet'te bugünkü 'Ambulansın içindeki sır' başlıklı yazısında, organize suç örgütlerinin özel ambulansları kullanarak işlediği suçlara ilişkin örnekleri ve polis operasyonlarını sıraladı.

Konuya ilişkin hem sektör temsilcileriyle görüştüğünü hem de Sağlık Bakanlığı'ndaki kulisleri gezdiğini belirten Pehlivan, edindiği bilgileri şöyle özetledi:

"Şu bilgiyle başlayayım: Sadece İstanbul’da yaklaşık 110 özel ambulans şirketinin ve onlara ait 600 özel ambulansın olduğunu biliyor muydunuz?

Bu soru aslında sorunun da kaynağı. Zira telefonla 112’yi tuşlayıp ulaştığımız kamuya ait ambulansların dışında çok ciddi bir özel ambulans enflasyonu da yaşanıyor. O halde yeni sorumuz şu: Acaba özel ambulans şirketi kurmak çok kazandıran bir alan mı ki bu kadar çok rağbet görüyor?

Kazanmaktan ne anladığınıza bağlı. Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar özel ambulans şirketinin işi gerçekten sağlık. Ancak geriye kalan onlarca özel şirket, ambulans sahibi olmanın avantajlarını suç dünyasından içeri girmek için kullanıyor. Yani, ambulans illegaliteyi legal yoldan örtüyor." (Kısa Dalga)

Gündem