Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun SS kitabından: Çocuk istismarı şüphelisinin fotoğraf albümü

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun SS kitabından: Çocuk istismarı şüphelisinin fotoğraf albümü
Barış Pehlivan’ın ve Barış Terkoğlu’nun bugün okurla buluşan kitabı “SS” kitabında çocuk istismarı şüphelisi Sadullan Alagöz'ün siyasetçilerle fotoğraf albümü yer aldı.

Cumhuriyet yazarları Barış Pehlivan’ın ve Barış Terkoğlu’nun bugün okurla buluşan kitabı “SS” gündem oldu. Kitapta, AKP’den daha önce milletvekili ve belediye başkan adayı olmak için başvuran işadamı Sadullah Alagöz bir çocuğa istismar soruşturmasında şüpheli olduğu bilgisi yer aldı.

Kitaptaki iddialara göre annesi ve E.M. adlı 17 yaşındaki kızı geçen sene yabancı bir ülkeden Türkiye’ye geldi. Ticaret yapmak isterlerken iş insanı adamı Sadullah Alagöz’le tanışarak bir kafede ortak oldular. Ancak Alagöz’ün, bir anlaşmazlık gerekçesiyle görüştüğü E.M’ye istismarda bulunduğu iddia edildi.

Soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mahmut Nedim Başarangil, 1 Kasım 2022’de E.M.’nin ifadesini aldı. Çocuk İzleme Merkezi’nde alınan ifade sırasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden bir temsilci de hazır bulundu. “Nitelikli cinsel istismar” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından yürütülen soruşturmada beş sayfalık yazılı ifade veren işadamı Sadullah Alagöz ise E.M’nin iddialarının asılsız olduğunu ileri sürdü.

Alagöz büyük gizlilikle yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermeden bir hafta önce, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Alagöz, birlikte fotoğraflarını Instagram hesabına koyarken şu notu düştü: “Ankara İl Emniyet Müdürümüz Servet Yılmaz’a değerli hediyelerinden ve misafirperverliğinden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum.”

İstismar dosyasına müdahil olan Aile Bakanlığı da tecavüz şüphelisi Alagöz’ü ağırladı. Aile Bakanı Derya Yanık, 2 Şubat 2023’te Sadullah Alagöz ile bakanlıktaki makamında görüştü. Alagöz bakanla fotoğrafını da yine Instagram hesabında şu notla paylaştı: “Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Derya Yanık hanımı makamında ziyaret ettim. Hoş sohbeti ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum.”

“SS” kitabının yazarları Pehlivan ve Terkoğlu, kareyi Bakan Yanık’a da sordu. Basın müşaviri aracılığıyla yanıt veren Bakan Yanık, “O kişiyi tanımıyorum, bir heyetle birlikte geldi” demekle yetindi.

Tecavüz suçlamasının üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen, henüz iddianamenin yazılmadığı ve şüpheli Alagöz’ün gözaltına bile alınmadığı belirtildi.

Bir bürokrat ulaştırdı

Pehlivan da bugünkü köşe yazısında bu konuyu gündeme getirerek "Bu dosyayı, kapatılacağından şüphelenen bir bürokrat bize ulaştırdı. İddianamenin 6 aydır yazılmamasına, şüphelinin elini kolunu sallayarak gezmesine, bir de devletin en ciddi koltuk sahipleriyle el üstünde tutulmasına itiraz eden bir çığlık atıldı. Mağdur E.M. ve ailesi şimdi çok yalnız. Devletin makbul işadamının kendilerine yapabileceklerinden endişeleniyorlar. İşte bu yüzden, artık yük hepimizin omzunda" dedi.

Sadullah Alagöz’ün E.M.’yi korkutmak için sosyal medyadaki fotoğrafları kullandığı öne sürüldü. Birlikte fotoğraflarının yer aldığı bazı isimler şöyle: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Ergün.

Gündem