Barış Yarkadaş: Akşener masayı tekmeleyecek

Barış Yarkadaş: Akşener masayı tekmeleyecek
Gazeteci Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in 26 Ağustos’taki konuşmasında partililere, 'Eğer ben bir gün bu partinin başından gitsem bile CHP ile hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız' çağrısı yapacağını aktardı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmanın içeriği kulislere sızdı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün yaptığı açıklamada, Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyon’da yapacağı konuşma için "Türk siyasetinde tarihi bir başlangıç olacak" demişti.

Tv100’de katıldığı programda İYİ Partililerle görüştüğünü belirten gazeteci Barış Yarkadaş, Akşener'in yapacağı öne sürülen konuşmaya ilişkin şunları aktardı:

"Akşener, önümüzdeki günlerde 6'lı masa ya da Milet İttifakı olarak bilinen ve yerel seçimde yeniden bir araya gelip ortak çalışma yapması yönünde beklentiyi karşılamayacak ve adeta masayı tekmeleyecek. Bugün bir grup İYİ Partili ile buluştum. Bir kısmı Meral Hanım'ın ve partinin genel merkezinin yerel seçimde CHP ile işbirliği yapmama tavrına anlam veremediklerini, milletvekili toplantısında buna itiraz eden birkaç kişinin susturulmasının da anlamsız olduğunu ifade ettiler.

Meral Hanım ne açıklayacak diye sordum. Söyledikleri aynen şu: 'Meral Hanım, 26 Ağustos için sert bir konuşma hazırladı, çerçevesini hemen hemen çizdi. Seçim değerlendirmesini yapacak. CHP'den alınan ve İYİ Parti'nin seçime girme mevzusunu sağlanan 15 milletvekili olayını bir daha tartışmaya açılmamak üzere net bir dille ifade edecek. Her yerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini ifade edecek.'

“CHP ile hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız”

İYİ Partili kaynaklarımın ifadesine göre en önemlisi 26 Ağustos günü partililere, 'Eğer ben bir gün bu partinin başından gitsem bile CHP ile hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız' çağrısı yapacak. Bunu ben 4 ayrı kişiyle konuştum.” (Kısa Dalga)

Gündem