Baro'dan Adalet Bakanlığı'na "numara" yanıtı: Ne abalarınıza aldanırız ne altından gösterdikleri sopalardan korkarız

Baro'dan Adalet Bakanlığı'na "numara" yanıtı: Ne abalarınıza aldanırız ne altından gösterdikleri sopalardan korkarız
Adalet Bakanlığı'nın talebiyle Ankara Barosu'nun isminin değiştirilmesinin istendiğini açıklayan Baro'dan, "Ankara Barosunun Başkent Barosu olduğunu unutanlar bilsinler ki ne abalarına aldanırız ne de altından gösterdikleri sopadan korkarız" açıklaması geldi.

Ankara Barosu bugün "Bir, İki, Beş, Sekiz, On SİZİN OLSUN!" başlığıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iletilen Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün yazısı ile, Adliye Binalarında yer alan tabelalarda ve resmi yazışmalarda Ankara Barosu'nun isminin değiştirilmesinin istendiği duyuruldu.

Konuya tepki gösteren Ankara Barosu şu sözlere yer verdi:

"14 Temmuz 1924 tarihinde kuruluşunu tamamlayan, Cumhuriyetle yaşıt Ankara Barosu gücünü geçmişinden ve mensubu olan bağımsız avukatlardan almaktadır. Türkiye Barolar Birliği'nin kuruluşunda da öncü rol oynayan Baromuzun adına herhangi bir numara verilmesi hiçbir makamın had ve yetkisinde değildir.

Ankara Barosunun Başkent Barosu olduğunu unutanlar bilsinler ki ne abalarına aldanırız ne de altından gösterdikleri sopadan korkarız."

(Kısa Dalga)

Gündem