Başaran Aksu: İşçilerin çıkarılmaları siyanürlü saha yüzünden çok uzun sürebilir

Başaran Aksu: İşçilerin çıkarılmaları siyanürlü saha yüzünden çok uzun sürebilir
Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, İliç’te Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin " İliç’te siyanürlü toprak çöktü. Siyanürlü sahaya müdahalede özel ve iyi teçhizatların, uzman ekipler tarafından kullanılması gerekiyor. İşçilerin çıkarılmaları siyanürlü saha yüzünden çok uzun sürebilir” dedi.

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin ANKA'ya konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, “Bölgede yaklaşık bin 500 işçi çalışıyor. Erzincan İliç’te siyanürlü toprak çöktü. Siyanürlü sahaya müdahalede özel ve iyi teçhizatların, uzman ekipler tarafından kullanılması gerekiyor. İşçilerin çıkarılmaları siyanürlü saha yüzünden çok uzun sürebilir” dedi.

Sayı artabilir

İliç'e doğru yola çıktıklarını bildiren Aksu “9-10 işçinin toprak altında kaldığı iddia ediliyor. Bu sayı 20’ye kadar çıkabilir. Kaç işçinin toprak altında kaldığını tespit etmek çok güç. Bölgede farklı şirket çalışanları var. 500 işçinin Anagold Madencilikte 960 işçinin Anagold Madenciliğin taşeronu olan Çiftay’da çalıştığını tahmin ediyoruz. Bölgede yaklaşık bin 500 işçi çalışıyor. Bunların dışında küçük taşeronlar da var.

Bundan dolayı işçi arkadaşlarla konuştuğumuzda tam doğru bir tespit yapmak mümkün değil. Erzincan İliç’te siyanürlü toprak çöktü. Siyanürlü sahaya müdahalede özel ve iyi teçhizatların, uzman ekipler tarafından kullanılması gerekiyor. İşçiler göçük altında kaldılarsa çıkarılmaları siyanürlü saha yüzünden çok uzun sürebilir.” (Kısa Dalga)

Gündem