‘Başdanışmanlıkta 7/24 çalışacağım’ diyordu, 10 günde YÖK üyesi oldu

‘Başdanışmanlıkta 7/24 çalışacağım’ diyordu, 10 günde YÖK üyesi oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YÖK üyeliğine atadığı Sadettin Hülagü’nün 10 gün önce Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na görevine getirildiği ortaya çıktı. Hülagü başdanışmanlık görevi için “7/24 çalışacağım” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarındaki bir isim dikkat çekti. YÖK üyeliğine atanan Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün 10 gün önce Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı’na görevine getirildiği ortaya çıktı. Hülagü başdanışmanlık görevi için “7/24 çalışacağım” demişti.

Bugünkü Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararı ile YÖK’e beş yeni üye atandı. Bu listedeki bir isim, kariyeri nedeniyle dikkat çekti. Kocaeli Ünivversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 14 Aralık tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan kararla Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atanmıştı.

Bugün YÖK üyesi olarak atanan Prof. Hülagü, başdanışman olarak atandığında sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

“Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek tensipleriyle bugün itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Aziz Milletimizin emrinde 7/24 çalışmak büyük onurdur, bu imkânı sağlayan Rabbime şükürler olsun. Allah utandırmasın. Amin”

Prof. Dr. Hülagü bugünkü atama kararından sonra da yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek tensipleriyle bugün itibarıyla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevi yanında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyeliği görevine atanmış bulunmaktayım. Düsturumuz halka hizmet, Hak’ka hizmettir. Rabbim utandırmasın. Amin” (ANKA

Gündem