Başörtüsüne Altılı Masadan ‘evet sinyali’ iddiası

Başörtüsüne Altılı Masadan ‘evet sinyali’ iddiası
Altılı Masanın, AKP’nin Meclis’e sunduğu Anayasa değişikliğine evet diyeceği yönünde sinyallerin olduğu iddia edildi.

Altılı Masayı oluşturan siyasi partilerin, AKP’nin Meclis’e getirdiği Anayasa değişikliğine onay verebileceği iddia edildi.

Birgün Gazetesi’nden Hüseyin Hüseyin Şimşek’in haberinde yer alan kulis iddialarına göre Altılı Masayı oluşturan İYİ Parti, DEVA, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DP anayasa değişikliğine evet deme kararı aldı. CHP’nin de seçim döneminde aleyhinde kullanılmaması için evet diyebilecek.

Birgün’ün haberinde özetle şu ifadeler yer aldı:

“Liderler, Gelecek Partisi’nin ev sahipliğindeki 10’uncu buluşmada, AKP ve MHP’nin Anayasa değişikliği teklifini de ele alacak. Muhalefet kulislerinden edinilen bilgiye göre, CHP dışındaki beş parti ağırlıklı olarak "evet" demeye karar verdi. TBMM’de iki milletvekili bulunan DP ile birer milletvekili ile temsil edilen Saadet Partisi ve DEVA Anayasa değişikliği teklifine “evet” diyecek. 37 sandalyeye sahip İyi Parti yönetimi de daha önce yaptığı açıklamada teklife bazı sakıncaların giderilmesi koşuluyla olumlu oy vereceklerini açıklamıştı.

Anayasa değişikliği teklifi hakkında Altılı Masa’dan görüşünü açıklamayan tek parti CHP oldu. Konuyla ilgili konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hukukçuların çalıştığını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu’nun özellikle İyi Parti’nin kararının ardından “evet” fikrine daha yakın olduğu öğrenildi. “Hayır oyu verilmesi halinde seçim sürecinde bunun iktidar tarafından kullanılacağı” ve “Seçimlerin kaybedilmesine yol açabileceği” düşünceleri nedeniyle CHP’nin, “Evet” fikrine yaklaştığı bildirildi. Özellikle Gelecek Partisi ve Saadet Partisi cephelerinden, “Erdoğan’a hamle şansı vermeme” gerekçeleriyle bu yönde çağrıda bulunulduğu dile getirildi.”

Gündem