Başsavcılık duyurdu: İliç faciasında gözaltına alınanlardan biri Kanadalı yönetici

Başsavcılık duyurdu: İliç faciasında gözaltına alınanlardan biri Kanadalı yönetici
Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde önceki gün meydana gelen facia ile ilgili gözaltına alınan 8 şüpheli arasında, firmanın Kanadalı yetkilisinin de olduğunu bildirdi.

Erzincan İliç'teki siyanürlü altın madeni sahasında 13 Şubat Salı günü saat 14.28'de siyanür ve sülfürik asit dağı göçtü.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde 10 milyon metreküp toprak 200 metrelik yamaçtan 800 metre boyunca aktı. İçişleri Bakanlığı, dokuz işçinin toprak altında kaldığını açıkladı.

9 işçinin göçük altında kaldığı olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtilen Cumhuriyet Başsavcılığının yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Olay yeri ve çevresinden toprak ve su numuneleri alınmış, bu numuneler inceleme için yetkili kimya laboratuvarlarına gönderilmiştir. Olaydaki sorumlular ile kusur durumlarının tespiti açısından çevre, maden, jeoloji, kimya, inşaat, ziraat ve harita mühendisi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanından oluşan 8 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilerek olay yerinde gerekli incelemeler yapılmış, bilirkişilerin uzmanlık raporunu tamamlamaları beklenmektedir. Yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller neticesinde, ilk tespitlere göre olayın meydana gelmesinde kusuru bulunduğu değerlendirilen ilgili firmanın işveren vekili pozisyonunda bulunan Kanada uyruklu bir kişi de dahil olmak üzere toplam 8 kişi, 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştır." (Kısa Dalga)

Gündem