Başsavcılık: Bakanlık, İBB dosyasını teslim etti

Başsavcılık: Bakanlık, İBB dosyasını teslim etti
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmada raporun kendilerine ulaştığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB'ye yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma hakkında bilgilendirme yayımladı.

Savcılık açıklamasında şunları kaydetti: "İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin, işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığımızın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmiştir."

Cumhuriyet gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, dün İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye yönelik 'terör' soruşturması başlattığını, bu kapsamda 578 sayfalık rapor hazırladığını, savcılığın da yaklaşık 500 sayfalık iddianame hazırlayarak teslim ettiğini söylemişti.

İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun ise İBB'ye yönelik 'terör' suçlamasının yeni bir şey olmadığını ve savcılığın iddianame hazırlamadığını belirterek "Sadece İçişleri'nin raporu savcılığa ulaşmıştır" demişti. (Kısa Dalga / DHA)

Gündem