Başsavcının 'örgüt lideri', gazetecinin 'örgüt üyesi' olduğunu iddia eden savcı sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi

Başsavcının 'örgüt lideri', gazetecinin 'örgüt üyesi' olduğunu iddia eden savcı sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli savcı F.A., savcılığa verdiği suç duyurusunda bir ilin başsavcısının örgüt lideri olduğu, Anadolu Adalet Sarayı'nda çalışan gazetecinin de örgüt üyesi olduğunu iddia edince, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Anadolu Adalet Sarayında görevli savcı F.A. 18 Haziran 2023 tarihinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bir ilin başsavcısının örgüt lideri, kendisi hakkında soruşturma başlatan HSK müfettişi ile Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli bir gazetecinin de örgüt üyesi olduğunu iddia etti. F.A. gazetecinin tutuklanmasını ve evinde arama yapılmasını talep etti.

Savcının bu talebi Sulh Ceza Hakimliği tarafından delil yetersizliği nedeniyle reddedildi.

Sinir hastalıkları hastanesine sevk kararı

Hakkında bir çok soruşma olan savcı F.A. 16 Haziran'da Hakimler ve Savcılar Kurulu'na gitti. Burada güvenlik görevlileriyle tartışma yaşayan savcı hakkında tutanak tutuldu.

Tutanak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Anadolu 22. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından bugün alınan kararla savcı F.A. hakkında akli melekelerinin yerinde olup olmadığı, kanuni ehli olup olmadığı, sürekli olarak yardım alıp almamasının gerekli olup olmadığı ve başkalarının güvenliğini tehlikeye sokup sokmadığının tespit edilmesi için Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Ayrıca kararda savcının direnmesi durumunda kolluk tarafında zor kullanılarak hastaneye götürülmesine hükmedildi.

Gazeteciye aynı gün içinde iki kere tehdit iddiası

Öte yandan savcı F.A. iddiaya göre, 10 Ekim 2022 tarihinde Maltepe'de boş bir arazine bulunan cesedi haberleştiren gazeteciye "Odama gel sana sıkayım" dedi. Aynı gün Fikirtepe'de meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği patlamada olay yerinde görevli muhabire de yine "Odama gel sana sıkayım" dediği ileri sürüldü. (DHA)

Gündem