Batman'da kayyım, Kürt şair Cegerxwîn’in büstünü kaldırdı

Batman'da kayyım, Kürt şair Cegerxwîn’in büstünü kaldırdı
Batman Belediyesi kayyımı, Kine Em Parkı’nda bulunan Kürt Şair ve yazar Cegerxwîn'in büstünü kaldırdı.

Batman Belediyesi tarafından 2007 yılında Fatih Mahallesi’nde bulunan Kine Em Parkı’na yerleştirilen Kürt şair ve yazar Cegerxwîn’in büstü kayyım tarafından kaldırıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürt yazar ve şair Cegerxwîn’in Kine Em Parkı’nda bulunan büstünün kaldırılmasına tepki gösterdi. HDP Batman İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HDP İl Örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Açıklamayı Songül Korkmaz okudu. Korkmaz, "Kayyım tek dil, tek din, tek ulus paradigmasına dayalı faşist ulus devlet anlayışına karşı, demokratik ulus paradigmasını benimseyen çok dilliliği ve kültürel farklılığı zenginlik olarak gören, farklı etnisiteleri tanıyan ve savunan HDP Belediyeciliğini ortadan kaldıran faşist bir rejimdir. Başta Kürtlerin olmak üzere diğer halkların tarih, kültür ve hafıza kırımıdır. Demokratik Yerel Yönetimler üzerinden yaşam bulan Kürt folklorunu, kültürünü, tarihini, sanatını, dilini, aydınlarını, öncülerini, kahramanlarını toplumsal hafızadan silmeyi unutturmayı amaçlayan bir sistemdir" dedi.

Büst 23 Mart 2014 yılında da kimliği belirsiz kişilerce yerinden sökülmüştü. (MA)

Gündem