Baykar'dan Litvanya'ya ücretsiz SİHA

Baykar'dan Litvanya'ya ücretsiz SİHA
Baykar, komşu Ukrayna'ya bağışlamak üzere Bayraktar TB2 SİHA için kampanya başlatan Litvanya'ya SİHA 'hediye edecek'. Baykar'dan yapılan açıklamada, SİHA'nın Litvanya'ya ücretsiz olarak verileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın yöneticisi olduğu Baykar, komşu Ukrayna'ya bağışlamak üzere Bayraktar TB2 SİHA için kampanya başlatan Litvanya'ya karşılıksız olarak olarak bir SİHA 'hediye edecek'.

baykar1.jpg

Baykar'ın sosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce olarak yapılan paylaşımda, "Litvanya halkının duyarlı kampanyasının başarıyla tamamlandığını Savunma Bakan Yardımcısı Vilius Semeska'dan öğrendik. Litvanya'ya 1 adet #BayraktarTB2 sağlayacağız" denildi. Baykar, "Toplanan bağışın tamamının Litvanya tarafından Ukrayna'ya insani yardım olarak gönderilmesini rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

baykar2.jpg

Rusya'nın Kiev'e tedariki konusunda Türkiye'ye tepki gösterdiği, Ukrayna'nın ise savaş sırasında Rus konvoylarının vurulmasında kullanıldığı belirtilen görüntülerini sık sık paylaştığı Bayraktar SİHA'ları için Litvanya'da bir kampanya başlatılmıştı.

Litvanya Savunma Bakanlığı'nın girişimiyle ve internetten yayın yapan Laisves TV isimli televizyon kanalı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde, Litvanyalılar komşu Ukrayna'nın yeni bir Bayraktar SİHA alması için para topluyordu. Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anušauskas da kampanyaya destek vererek, Twitter hesabından IBAN numarası paylaşmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem