Bekir Ağırdır: Türkiye'de seçimin kaderini gençler ve Putin belirleyecek

Bekir Ağırdır: Türkiye'de seçimin kaderini gençler ve Putin belirleyecek
Bekir Ağırdır, 2023 seçimlerinin sonucunu 10 milyon umutsuz genç ve Putin'in Türkiye'ye uygulayacağı doğalgaz politikası belirleyeceğini yazdı.

Araştırmacı yazar Bekir Ağırdır, seçimin kaderinin oy kullanacak gençlere ve Putin'in Türkiye'ye uygulayacağı doğalgaz fiyatlandırmasına bağladı.

KONDA'da gerçekleştirdiği kamuoyu araştırmalarıyla tanınan Bekir Ağırdır, Gazete Oksijen’de kaleme aldığı yazıda, ilk defa oy kullanacak olan seçmenlerin davranış eğiliminden ve AKP’nin geleceğini etkileyecek faktörlerden bahsetti.

Ağırdır'ın yazısından bazı satır başları şöyle:

“-Türkiye doğalgaz ve petrolde dışa bağımlı ve hatta doğal gazda Rusya'ya daha da bağımlı.

-Putin'in doğal gaz fiyatlaması önümüzdeki kışın doğal gaz faturaları gidişatını etkileyecek.

-Putin'in Türkiye'ye bakışına göre şekillendireceği yeni doğalgaz fiyat ve politikası çok belirleyici olacak. Putin'in doğal gaz fiyatlaması önümüzdeki kışın doğal gaz faturaları ya da ısınma sorunu üzerinden seçmenlerin iktidara bakışını ve seçimlerin gidişatını etkileyecek."

-2023'te yaklaşık 62 milyonu aşkın yurt içi seçmen olacak. Bunların 20 milyonu 30 yaş altı seçmenlerden ya da 9.5 milyonu 25 yaş altı seçmenlerden ve hatta 6.5 milyonu bugün 17-22 yaş aralığında olan seçmenlerden oluşacak. Son seçimlerden bu yana gerçekleştirilen araştırmaların bulgularından yola çıkarsak, 17-18 yaş aralığındakilerin çok büyük kısmı, 18-24 yaş aralığındakilerin yarısı, 25-30 yaş aralığındakilerin üçte biri ya kararsız olduğunu ya da oy kullanmayacağını söylüyor. Ya da bugünün kararsız ve oy kullanmayacağını söyleyen seçmenlerinden bakarsak bu kümenin yarısı gençlerden oluşuyor.”

Yazının tamamı

Gündem