Bekir Ağırdır'dan millet ittifakına eleştiri: Aday tartışmasını kamuoyu önünde yapmak yönetim beceriksizliği

Bekir Ağırdır'dan millet ittifakına eleştiri:  Aday tartışmasını kamuoyu önünde yapmak yönetim beceriksizliği
Araştırmacı Bekir Ağırdır, Millet İttifakı'nın aday tartışmasını kamuoyu önünde yapmasını eleştirdi: "Kusura bakmasınlar onlar ne kadar hikayeye büyük ulviyetler eklerlerse eklesinler beceriksizlik. Yönetim beceriksizliği. Bütün bunları kamuoyu önünde konuşmak zorundalar mı?"

İYİ Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz ettiği kulisleri gelirken Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı geçen hafta Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde kendi adaylarını çıkaracakları yönünde açıklama yapmıştı. cHP’lilerin tepkiyle karşıladığı bu açıklamadan sonra Paçaçı partideki görevinden istifa etmişti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale’den altılı masa ve CHP’ye ilişkin açıklamalar geldi. İttifakın adayının 13 Şubat’ta belirleneceğine dair bilgilerinin olmadığını bunu Kılıçdaroğlu’nun televizyondaki açıklamasından öğrendiklerini söyleyen Özlale, CHP’li Bülent Kuşoığlu’nun daha önceden yaptığı açıklamaları hatırlattı.” Gerçekten CHP o masayı Sayın Kuşoğlu’nun dediği gibi, Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığını onaylatmak için kurduysa, biz de onay makamı değiliz” dedi.

Araştırmacı Bekir Ağırdır, T24 yazarı Murat Sabuncu'ya yaptığı açıklamada Millet İttifakı'nın aday tartışmasını kamuoyu önünde yapmasını eleştirdi. Ağırdır, şunları söyledi:

"Büyük siyasi anlamlar çıkardığımız meselelerin yüzde 90’ı süreç yönetimiyle ilgili, yönetim bilimiyle ilgili meseleler. Kusura bakmasınlar onlar ne kadar hikayeye büyük ulviyetler eklerlerse eklesinler beceriksizlik. Yönetim beceriksizliği. Bütün bunları kamuoyu önünde konuşmak zorundalar mı? Her gün birbirlerini ziyaret ediyorlar. Konuşmak bu kadar mı zor anlamıyorum ki. Bütün bu medya önünde yapıldığı zaman bu tartışma umut ve coşku yaratmıyor.

Bir yandan da bir gerçek problem var. O da hâlâ adaylık üzerinde İyi Parti’nin bir temkinliliği yada tedirginliği var. Kemal Bey'in adaylığı konusunda. Bunu da kaç kez konuştuk ve hâlâ bunu gidermek için herhangi bir süreç yönetimi yapmadıkları gibi kusura bakmasınlar ama avam bir deyimle ‘pazarlığa’ dönüyor süsü veriyor. Seçmen doğal olarak bu kaygıdan kurtulamıyor."

Kendisinde "İyi Parti'nin tabanı şu ismi istiyor gibi bir araştırma" olmadığını belirten Ağırdır, "İyi Parti'nin HDP konusundaki tavrı örgütsel yapısından kaynaklanıyor" dedi. Ayrıca seçim anketlerine ilişkin de Ağırdır, "KONDA seçimden önceki perşembe günü anket sonuçlarını açıklayacak" bilgisini de paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem