Bekir Bozdağ, 'Zühtü Bey arkadaşımız' dedi, hukukçular tepki gösterdi

Bekir Bozdağ, 'Zühtü Bey arkadaşımız' dedi, hukukçular tepki gösterdi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın AYM Başkanlığı'na yeniden seçilen Zühtü Arslan ise "Bizim arkadaşımız” şeklindeki sözleri hukukçulardan tepki gördü.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'ndeki başkanlık seçimlerine ilişkin “Çok sevindiler. Sevinmeye devam etsinler. Zühtü Bey bizim arkadaşımız” dedi. Bakan Bozdağ, TV yayınında şunları demişti: “Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği aday kaybetti, ‘öbürleri kazandı, biz kazandık’ havasına giriyorlar. Boşuna o havaya giriyorlar. Çok sevindiler. Sevinmeye devam etsinler. Zühtü Bey bizim arkadaşımız. Beraber çok çalıştık. AK Parti’nin kapatma davası sırasında, savunma hazırlarken teorik kısımda Zühtü Bey’in de çok büyük emeği var."

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'a konuşa hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Bekir Bozdağ, Zühtü Arslan için ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ demek istiyor. Arslan’ın özellikle KHK’ler konusundaki tutumu kabul edilebilir değildi. Ancak AKP’nin görmek istemediği toplu karşı oyların öne çıktığı dönemlerde Arslan, karşı oy veren üyeler içinde oldu. Bu durum kuşkusuz AKP’de rahatsızlık yarattı. Bozdağ, AYM’de başkanlık seçimini ayrı tutarak, diğer oylamalarda kendilerinin beklemediği bir sonucun ortaya çıkmayacağını ifade etmek istiyor" dedi.

Hukukçu Doğan Erkan mahkemelerin bağımsızlığına ilişkin hükümleri içeren anayasanın 138. maddesine işaret etti. “Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında hâkimlere tavsiye ve telkinde dahi bulunamaz” diyen Erkan, "Geçmişte ve bizzat AKP kapatma davasında birlikte çalıştıklarını söyleyerek aslında ‘O da hanemizde’ demiş oluyor” diye konuştu.

(Kısa Dalga)

Gündem