Belediyeler harekete geçti, Martı'dan açıklama geldi: 'Scooter ve Bisiklet Park Yeri' yapılacak

Belediyeler harekete geçti, Martı'dan açıklama geldi: 'Scooter ve Bisiklet Park Yeri' yapılacak
Scooter kiralama şirketi Martı, İstanbul'da önce Kadıköy, sonra da Ataşehir belediyelerinin toplatma kararı sonrası yeni park yerleri inşa edeceklerini duyurdu.

Son yıllarda sayıları hızlıca artan scooter'ların yarattığı en büyük sorun, kaldırımlara park edilmeleri nedeniyle yaya geçişlerine engel olmaları.

Kadıköy Belediyesi yasal sınırın üzerinde olduğunu belirttikleri scooter'ları toplarken, Ataşehir Belediyesi de benzer karar aldı.

Gelişmelerin ardından açıklama yayınlayan Martı, scooter'ların belediye olarak resmi olarak kapatılmamış alanlara park edebileceğini kaydetti.

Açıklamada, İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan'la 2 aydır planlanan projenin erkene çekilmesi kararının alındığı belirtilerek, "Şirket, yüksek kullanım kaynaklı Martı birikmesi olan, öncelikle 100 ardından da 500 adet İBB'nin belirleyeceği noktada 'Scooter ve Bisiklet Park Yeri' inşa edip İBB'ye hibe edecek" dendi.

Açıklamada, 'Scooter ve Bisiklet Park Yeri'ne park edilen scooter'lara 20 indirim uygulanacağı aktarılarak şunlar kaydedildi: "1,5 metreden dar kaldırımların haritasının çıkartılıp, parklamanın bu bölgelerde kapatılması için ilgili belediyelere destek vermeye devam edecek. Martıların daha rahat kullanılabilmesi için, belediyelerin, bisiklet ve yaya yollarının artırılması ve kaldırımların genişletilmesi adına atacağı tüm adımları destekleyecektir." (DHA)

Gündem