Baba Sadık Albayrak açıkladı: Berat Albayrak'ın yeni işi ortaya çıktı

Baba Sadık Albayrak açıkladı: Berat Albayrak'ın yeni işi ortaya çıktı
Oğlu Berat'ın kendisini eğitime verdiğini söyleyen baba Sadık Albayrak Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda "”Berat Albayrak İstanbul’da. NUN Eğitim ve Kültür Vakfı’yla uğraşıyor. Yeni bir nesil yetiştiriyor. Geleceğin Türkiye’sinin insan kaynağını… Berat yolunu çizdi. Okuyor, araştırıyor, çocuklarıyla ilgileniyor” ifadelerini kullandı.

Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, Sadık Albayrak'la Karadeniz'de bir araya geldi. Donat, Albayrak'a Türkiye'deki sistem tartışmalarını ve oğlunun nerede olduğunu sordu.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, oğlunun İstanbul'da yaşadığını belirterek, "Yeni bir nesil yetiştiriyor. Geleceğin Türkiye'sinin insan kaynağını, yöneticilerini.
Berat yolunu çizdi... " diye konuştu.

Donat'ın yazısından yer alan bölümde şu ifadeler geçiyor:

"Berat Albayrak.
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı... Ortalıkta görünmüyor... Konuşmuyor... Yazmıyor...
Nerelerde? Ne yapıyor?
Baba Albayrak, "İstanbul'da" dedi:
NUN Eğitim ve Kültür Vakfı'yla uğraşıyor.
Yeni bir nesil yetiştiriyor... Geleceğin Türkiye'sinin insan kaynağını... Yöneticilerini.
Berat yolunu çizdi... Okuyor... Araştırıyor... Çocuklarıyla ilgileniyor... Kaderin çizdiği yolda yürümek boynumuzun borcu."

screenshot-2023-08-15-at-16-21-13.png
Foto: Nun Okulları web sitesi

Berat Albayrak'ın kurucusu olduğu NUN Eğitim ve Kültür Vakfı'nın okulları ile ilgili internet sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

"2014 yılında kurulan NUN Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye’de eğitim ve kültür alanında geleneği ve geleceği birleştiren yeni bir anlayışla, hiçbir kâr amacı gütmeden kurduğu eğitim kurumlarında, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs yardımı sağlayarak ve sadece nitelikli gençler yetişmesini önceleyerek eğitim dünyasında bir ilke imza atar."

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi veren NUN Okulları'nda ilkokuldan sonra kız öğrenciler ve erkek öğrenciler ayrı eğitim alıyor. (Kısa Dalga)

Gündem