Beşikçioğlu’nun adaylık hikayesi: 17 yaşındaki gencin önerisi

Beşikçioğlu’nun adaylık hikayesi: 17 yaşındaki gencin önerisi
Kamuoyunda büyük ses getiren oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun Ankara Etimesgut Belediye adaylığının perde arkası açıklandı. Süreç, CHP lideri Özgür Özel’in, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’a “Bana flaş bir isim bul” talimatıyla başladı.

Oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun CHP’nin 31 Mart 2024 yerel seçimi için nasıl Ankara Etimesgut adayı olduğunun ayrıntıları ortaya çıktı.

Serbestiyet’te açıklamalarda bulunan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Erdal Beşikçioğlu isminin CHP lideri Özgür Özel’e önerilmesinde ve bu önerinin kabul edilmesinde yaşananları anlattı.

Özgür Özel’in kendisine “Bana Etimesgut için flaş bir isim bulun. Hem flaş olsun, hem de kazanacağına inanalım” talimatı üzerine aday arayışı başlattığını söyleyen Erkol; bir ekiple birlikte Etimesgut özelinde bir çalışma yürüttüğünü ve bu çalışmanın sonuç alması için olabildiğince gizli tutulduğuna dikkat çekiyor.

“Eski yeni tüm siyasetçiler, sanatçılar, oyuncular, bilim insanları, gazeteciler dahil çok geniş bir yelpazeden Etimesgut için en doğru, en iyi ve kazanacak adayı çıkarmak için ayrıntılı bir tarama yapmaya başladık” diyen Erkol, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinin kahramanı Erdal Beşikçioğlu önerisinin 17 yaşında bir gençten geldiğini anlatıyor:

“Bir gün kafam çok dolu. Öyle uzaklara dalmışım ki, yanımdaki bir genç –Behzat Ç.olsun abi, kesin kazanır- deyince zihnimde bir ışık parladı. 17 yaşındaki bu genç arkadaşıma neden Behzat Ç.’yi istediğini sorduğumda Etimesgut halkının Behzat Ç. karakterini çok sevdiğini, onunla beraber olmayı çok isteyeceğini anlattı. Bu öneri aklıma yatınca gittim ben de öneriyi genel başkanımız Özgür Özel’e götürdüm. Genel başkanımız daha ayrıntılı araştırmamı, öneriyi olgunlaştırmamı istedi.”

“Konuşma ilerledikçe o da Etimesgut’a belediye başkanı olabileceğine inandı”

Bu talimat üzerine Erkol, oluşturduğu çalışma ekibiyle Etimesgut genelinde derinlikli araştırmalarını sürdürüp, tamamladıktan sonra ikinci kez CHP lideri Özel’le görüştüğünde “Araştırmalarımız Erdal Beşikçioğlu’nun kazanabileceğini gösteriyor” diyor. O arada Beşikçioğlu’yla da temas kurmuş olan Ümit Erkol, Beşikçioğlu’yla final görüşmesini Özgür Özel’in yaptığını, görüşmenin CHP dışında bir yerde olduğunu anlatıyor:

“Genel başkanımız Beşikçioğlu’na teklifi yaptığında, Beşikçioğlu şaşırdı. İlk tepkisi –Benim bütün dünyam tiyatro- sözleriyle oldu. Ama konuşma ilerledikçe o da Etimesgut’a belediye başkanı olabileceğine inandı.“

'Yavaş'ın haberi vardı'

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Etimesgut için CHP’ye İyi Parti’den istifa eden Mesut Özarslan ismini öneren Mansur Yavaş ve ekibinin Etimesgut için özel bir çalışma yürütüldüğünden haberinin olduğunu söylüyor:

“Ben, genel başkanımızdan talimat aldıktan sonra başlattığım çalışmalar çerçevesinde zaman zaman büyükşehir belediye başkanlığımız ve milletvekillerinin de dahil olduğu ortak değerlendirme gruplarında Etimesgut için özel çalışma yürüttüğümü söyledim. Genel başkanımıza Mansur Yavaş başkanımızın –iyi olur, benim de oylarıma yararlı olur- dediğini biliyorum.”

Elbette kazanacak, kesin kazanır

Ümit Erkol, Beşikçioğlu’nun kazanıp kazanamayacağına ilişkin soruya “Elbette kazanacak, kesin kazanır” yanıtı verirken, Beşikçioğlu’nun bir oyuncu olarak belediyeyi yönetip yönetemeyeceğine şüpheyle yaklaşanlara şöyle sesleniyor:

“Bu bir vizyon meselesi. Beşikçioğlu’nun etrafına iyi bir yönetici ekibi kurulacak. Arkasında elbette ben olacağım, büyükşehir belediyemiz olacak, örgütümüz olacak, CHP genel merkezimiz, genel başkanımız olacak. Beşikçioğlu etrafındaki ekiple uyumlu çalışabilecek bir insan.” (Kısa Dalga)

Gündem