Beşiktaş'taki deprem anmasına katılan bir grup iskelede gözaltına alındı

Beşiktaş'taki deprem anmasına katılan bir grup iskelede gözaltına alındı
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla Beşiktaş'ta gerçekleştirilen anmanın ardından dağılan kitleye polis müdahale etti. Anmaya katılanlardan bir grup gözaltına alındı.

Beşiktaş'ta deprem anmasına katılan bir grup gözaltına alındı.

6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla TMMOB, İTO, DİSK ve KESK'in çağrısıyla Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda anma düzenlendi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, (DİSK) Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, (KESK) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve İstanbul Tabip Odası (İTOi.

Anmada konuşan TMMOB İstanbul Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Avcı şunları söyledi:

"Siyasi propaganda şovu depremlere karşı bizi korumayacaktır"

“2023’te yaşadığımız deprem felaketinin 1. yılındayız. Ülke tarihindeki en büyük acılardan birisini tam bir yıl önce yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Afet yönetim sürecinde gösterilen zafiyet nedeniyle ortaya çıkan her sorunun yeni sorunlara kapı aralamasıyla bugüne kadar geldik. Öncelikle hayatını kaybeden yurttaşlarımızın acısını ilk günkü gibi hissederek başsağlığı, sabır ve dayanışma dileklerimizi iletiyorum. Resmi rakamlara göre 53 bin 537 yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 107 bin 204 yurttaşımızın yaralandığı açıklandı. Siyasi propaganda şovu depremlere karşı bizi korumayacaktır. Kentsel dönüşüm adı altında yürütülen süreç rantsal dönüşüme kurban edilmeseydi yaşadığımız acıların boyutunu en aza indirebilirdik.”

Polis sloganı gerekçe gösterip müdahale etti

Buluşmada, “Yüzbinlerin katili saray rejimi”, “Kahrolsun enkaz düzeniniz”, “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok” sloganları atıldı. Polis atılan sloganların ardından “Attığınız slogan hukuksuzdur” diyerek grubun dağılması için anons yaptı.

Polis, Beşiktaş İskelesi’nde anmaya katılan bir gruba müdahale etti. Polisin sert müdahalesi dikkat çekerken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis, Kadıköy vapuru girişini abluka altına aldı.

Çevredekiler yuhalayarak duruma tepki gösterirken, polis, tepki gösterenleri de kalkanlarla iterek bölgeden uzaklaştırdı. (Kısa Dalga)

Gündem