Beştaş oy pusulası üzerinden Bahçeli'yi tiye aldı: 777, bu da mı tesadüf?

Beştaş oy pusulası üzerinden Bahçeli'yi tiye aldı: 777, bu da mı tesadüf?
DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş, oy pusulasında 7'inci sırada olmalarını, Devlet Bahçeli'nin daha önce yaptığı "hesaplamalara" göndermede bulunarak paylaştı.

31 Mart'ta yapılacak olan seçimler için oy pusulaları ve partilerin pusuladaki yerleri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandı. İstanbul'un oy pusulası ise uzunluğu ile gündem oldu. 1 metre uzunluğundaki pusulada 49 aday yer alıyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İBB Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş ise oy pusulasında 7'inci sırada yer almalarını, oy ve parti yaşı gibi hesaplarla gündem olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gönderme yaparak paylaştı.

Beştaş sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Hesap uzmanı siyasetçiler gibi çarpmadan, toplamadan, bölmeden dümdüz diyoruz:)

Yerin ve göğün *7* katı var, bir hafta *7* gün, dünya *7* günde yaşamla doldu.

Ve *7* tepe İstanbul için pusuladaki yerimiz *7*.

Bu da mı tesadüf! Aldık, kabul ettik *777*"

Bahçeli 2009 yılında MHP'nin 40. Kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada "2009'u yazarken iki sıfır var. Dokuzun yanındaki sıfırı sildiniz. Kaldı 9. 2 'nin sonunda yine bir 0 var. Onu da sil kaldı 2. Toplayın ne yapar:11. 2009'un içindeki içindeki iki sıfırı da sildiniz. Ne kaldı?40 yapar. Ve MHP'nin 40.yılı..." demişti.

Sonraki yıllarda da benzer hesaplara konuşmalarında yer vermişti.

YSK'nın internet sitesinde yayınladığı kesinleşen aday listelerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında İstanbul, 22'si siyasi parti, 27'si bağımsız toplam 49 adayla en fazla adayın yarışacağı il oldu.

İstanbul için hazırlanan oy pusulasının uzunluğu 1 metreyi geçti. (Kısa Dalga)

Gündem