Beykoz'da AKP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz reddedildi

Beykoz'da AKP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz reddedildi
Beykoz İlçe Seçim Kurulu AKP'nin seçim sonuçlarına dair itirazı değerlendirdi. Kurul, oyların yeniden sayılması talebini reddetti.

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde ilçede kullanılan tüm oylar ile geçersiz oyların yeniden sayılması taleplerini değerlendirdi. Kurul, değerlendirmenin ardından seçim sonuçlarına itirazları reddetti.

Karar sonrası partililere seslenen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beykoz'da oyların tamamı ile daha sonra yapılan geçersiz oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazların reddedildiği bilgisini paylaştı.

ekran-goruntusu-2024-04-03-072436.png

İl Seçim Kuruluna da itiraz edilebileceğine dikkati çeken Çelik, şunları dile getirdi:

" Beykoz İlçe Seçim Kurulu, rakip partinin tüm oyların yeniden sayımı talebine verdiği ret kararından sonra, geçersiz oyların tekrar sayımı talebini de reddetti. Kazanan halk, kazanan Beykoz! Alaattin Köseler ile Tam Yol İleri!”

"Beykoz’u Beykozlular yönetecek"

Seçimi kazanan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler vatandaşlara konuşma yaptı.

İlçe seçim kurulu önünde açıklamalarda bulunan Alaattin Köseler, "İstanbul başardı. Beykoz başardı. Beykoz halkının teveccühünü seçim kurulu da onayladı. İtirazları reddetti. Gecenin bu saatine kadar burada bize destek veren tüm Beykozlulara yürekten teşekkür ediyorum. İl başkanımıza yönetimine teşekkür ediyorum. İlçe başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli üyelerine ve Beykoz halkına yürekten teşekkür ediyoruz. Boğazın Yargıçları bu akşam çok değerli vekillerimiz geldi ve bize destek verdiler. Onlara da sonsuz teşekkür ediyorum. Bu akşam genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, grup başkan vekillerimiz hepsi sizlerle birlikte bu mücadeleye katkı koydular. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum, iyi ki varlar. Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz diyorum. Beykozlu Beykoz’da kalacak. Beykoz’u Beykozlular yönetecek" diye konuştu. (Kısa Dalga)

(Kısa Dalga)

Gündem