Beylikdüzü'ndeki 2 yaşındaki bebeğe nitelikli cinsel istismar: Aile otopsi yapılmasını istemedi

Beylikdüzü'ndeki 2 yaşındaki bebeğe nitelikli cinsel istismar: Aile otopsi yapılmasını istemedi
6 Eylül'de Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne 'düştü' beyanıyla getirilen bebek yaşamını yitirdi. Bebeğin muayenesini yapan doktorlar, nitelikli cinsel saldırı bulguları görmeleri nedeniyle durumu adli makamlara bildirdiler. Ancak ailenin bebeğe otopsi yapılmasını istememesi ve bebeği muayene esnasında alıp götürmek istemeleri görevlileri şüphelendirdi.

Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne 6 Eylül'de, 'balkondan düştü' denilerek adli vaka olarak getirilen 2 yaşındaki bebek, yaşamını yitirdi. Gazeteci Hakan Gülseven, olaya ilişkin kendisine belirli bilgilerin ve fotoğrafların geldiğini belirterek sosyal medya hesabından tepki gösterdi ve bu olay ülke gündemine oturdu.

"OTOPSİ İSTEMİYORUZ, FASULYE SIRIĞINA DÜŞTÜ DİYE YAZ"

Cumhuriyet'e iletilen raporlarda, bebek hastaneye ilk geldiğinde yazılan metinde "2 yaşındaki çocuk evinin balkonundan düşme beyanıyla acil servise getirildi. Gelişinde nabız ve tansiyon alınamadı. Yüzü soluk ve siyanoze görünümde idi. Genel durum kötü, bilinç kapalı. Göğüs havalanmıyor. Spontan solunum yoktu" ibareleri mevcut.

Muayene raporunda ise "Cilt soluk görünümde, perianal bölgede fiili livata ile uyumlu ekimoz ve yırtık mevcuttu. Vajinal açıklık genişti" ifadeleri yer alıyor.

"KALP MASAJI YAPILIRKEN ALIP GÖTÜRMEK İSTEDİLER"

Bu ifadeler, "Anal bölgenin çevresine zorla organ veya cisim sokulmasından dolayı oluşan kanama ve yırtık; vajinal bölgede de zorlamadan dolayı oluşan açıklık" anlamına gelmektedir.

Çocuğun otopsi raporunda da "çocuğun balkondan düşme sonucu" öldüğü bilgisine yer verilmiştir. İlgilenen doktorlardan biriyle ilgili ulaşılan ifadede ise, doktorun durumu ilgili kişilere bildirdiği ancak ailenin 'otopsi istemiyoruz, fasulye sırığına düştü diye yaz, tek görgü şahidi 5 yaşındaki ablası' dediği öğrenildi. İfadesine göre, çocuğa kalp masajı yapılırken de ailenin çocuğu götürmek istediği öğrenildi.

"CENAZE ŞU AN OTOPSİYE VERİLDİ"

Haberi sosyal medyadan ilk duyuranlardan biri olan gazeteci Hakan Gülseven, "Bu yaşananların duyulmasını istiyoruz. Fotoğraflar geldi elimize. Doktor zaten bunun bir tecavüz vakası olduğunu söyledi. Aile otopsi yapılmamasını, normal defin olmasını istemiş. Çok net tecavüz belirtileri var. Cenaze şu an otopsiye verildi." ifadelerini kullandı.

"DEVLETİN KONTROL MEKANİZMASI KALKTI"

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneğin'de psikiyatrist olarak çalışan Dr. Ezgi Gevher, son zamanlarda çocuğa yönelik cinsel istismar vakalarının artmasıyla ilgili konuştu. Faillerin artık çok daha fazla yakınımızda olduğunu belirten Gevher, bu durumun rastlantısal olmadığını aktardı. Çocukların ailenin mülkü olarak görüldüğünü söyleyen Gevher, "Herkes kendi çocuğunu kendi kanunlarına göre yetiştirmek istiyor. Bu da hukukun, milli eğitimin, öğretmenin denetiminin çözülmesiyle ilişkili. Çocuğun ifadesi de ciddiye alınmıyor. 'Çocuktur' deniyor, güvenilmiyor. Devletin kontrol mekanizması kalktı. Daha güvensiz bir toplumdayız artık." dedi.

Çocuğun 5 yaşında bir ablası olması nedeniyle, çocuk hakları aktivistleri 5 yaşındaki çocuk için endişeli. Cumhuriyet'in ulaşmaya çalıştığı hastane yönetimi, çalışan doktorların bu konuyla ilgili görüşmek istemediğini belirtti.

Gündem