Beyoğlu Belediyesi, bayram öncesi Fetihtepe'de suları kesiyor

Beyoğlu Belediyesi, bayram öncesi Fetihtepe'de suları kesiyor
Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle konutların altyapı hizmetlerini durduran Beyoğlu Belediyesi, polis eşliğinde bayram öncesi mahallelilerin suyunu kesmeye başladı.

Okmeydanı’nın Fetihtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm gerekçesiyle polis desteğiyle konutların altyapı hizmetlerinin durdurulması sürüyor.

Birgün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, Beyoğlu Belediyesi, polis eşliğinde bayram öncesi mahallelilerin suyunu kesmeye başladı.

3550. Ada'da kentsel dönüşüm için imza vermeyenlerin bir süredir elektrik, doğalgaz ve suları kesiliyor. Bölgeye girişi engellemek için barikat kuran polis, yurttaşların da gazetecilerin de mahalleye girmesine izin vermiyor.

Bugün 60 evin altyapı hizmetlerinin kesileceği polisin bazı apartmanlara kapısını koçbaş ile kırarak girdiği öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Güldiyar Çiftçi, "Yazık, insanlara yazık. Siz 8-9 bin liraya ev bulup kira verebilir misiniz? Ben veremiyorum. Zam üstüne zam. 60 yaşındayım çalışıyorum yine yapamıyorum. Ben daha bir kilo et almadım. Gücüm yetmiyor. Çocuklarıma iki yumurta kırıp yediriyorum. Bu kadar olmaz. Canımıza tak etti. Yeter artık" diyerek tepki gösterdi.

ENGELLİ VATANDAŞ: BENİ ALIN DENİZE ATIN

Eşinin engelli olduğu, kendisinin de yürüme zorluğu yaşadığını söyleyen 78 yaşındaki Döndü Aygül isimli yurttaş, bir senedir belediye ile görüşmeye çalıştığını ve kendisine ev bulunmasını talep ettiğini dile getirdi. Belediye yetkililerinin kendisiyle görüşmediğini aktaran Aygül, "Bir senedir belediyeye söylüyorum; 'Bana ev bulun.' Benimle gelip konuşan yok. Ben yürüyemiyorum. Beni alın denize atın" diye konuştu.

Aygül'ün engelli kartını gösteren ve durumunu aktaran avukatlar, Aygül'ün altyapı hizmetlerinin kesilmesini engelledi.

AVUKAT ÇİNGİL: GÖRÜŞMELER SÜRERKEN POLİS ZORUYLA GİRDİLER

Mahalle halkının avukatı Onur Cingil, AKP'li Beyoğlu Belediyesi ile iki haftadır süreci durdurmak için görüşme yaptıklarını ve 15 maddeden oluşan taleplerine yanıt beklediklerini aktardı. Görüşmeler sürerken polis zoruyla mahalleye girildiğini aktaran Cingil, şunları söyledi:

"Hala bizden istedikleri, süreci durduklarını söyledikleri 15 maddeden oluşan taleplerimizin cevabını bekliyoruz. Bugün dernek başkanımız Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcılarını aradığında biz öğrendik ki aslında böyle bir cevap hiçbir zaman gelmiyormuş. Bu bizi oyalama takdiğiymiş. İki haftadır belediye başkanının bizimle sul yapma görüşmeleri yaptığını tekrar belirtmek isterim. Bayram öncesi insanları elektrik, su, doğlagazsız bırkmak nasıl bir durum insanların takdirine bırakıyorum. Savaş döneminde yapılmayan bir şey yapıyorlar. Halkına karşı bu kadar düşman olan bir yönetim, bu kadar düşman olan idarecileri de halk en kısa zamanda cezalandıracaktır."

Gündem