Beyoğlu'nda 'kimyasal silah' yürüyüşüne polis müdahale etti: 121 kişi gözaltına alındı

Beyoğlu'nda 'kimyasal silah' yürüyüşüne polis müdahale etti: 121 kişi gözaltına alındı
HDP’nin de aralarında olduğu parti ve kurumlar Beyoğlu'nda “Kimyasal Silah Kullanımına Karşı İnsanlık Yürüyüşü” düzenlemek istedi. Polisin müdahale ettiği eylemde 121 kişiyi gözaltına aldı.

Beyoğlu'nda, HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ye karşı Kuzey Irak'ta yürüttüğü operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddiasına ilişkin basın açıklaması ve yürüyüş yapmak istedi.

HDP'nin sosyal medya hesapları üzerinden saat 15.00'de basın açıklaması ve yürüyüş yapılacağının duyurulmasının ardından, aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu bir grup Taksim ve Tünel Meydanı'nda bir araya gelmek istedi.

Polisin müdahale ettiği eylemde gözaltına alınan 121 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/KCK Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyonlara karşı HDP tarafından, Beyoğlu ilçemizde "izinsiz toplanma ve yürüyüş" çağrıları üzerine Beyoğlu Kaymakamlığı'nca "kanuna aykırı toplanma ve yürüyüşün yasaklanmasına" karar verilmiştir. Kaymakamlıkça alınan karara riayet etmeyen; İstiklal Caddesi, Tünel Meydan ve ara sokaklarda toplanarak izinsiz yürüyüş yapmak isteyen 121 şahıs, güvenlik görevlilerimizce yakalanmıştır." (DHA)

Gündem