Beyoğlu'ndaki saldırıda hayatını kaybeden anne ve kızı son yolculuğuna uğurlandı

Beyoğlu'ndaki saldırıda hayatını kaybeden anne ve kızı son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar son yolculuğuna uğurlandı.

İstiklal Caddesi’nde dün düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden anne Arzu Özsoy ve kızı Arzu Yağmur Uçar için Bahçelievler’de bulunan Şirinevler Ulu Camii’nde bugün cenaze töreni düzenlendi.

Arzu Özsoy’un Eyüpsultan’daki bir kolejde sınıf öğretmeni, 15 yaşındaki kızı Yağmur’un da Anadolu Lisesi 10. sınıfta eğitim gördüğü öğrenildi.

İkindi namazını müteakip düzenlenen törene, Arzu Özsoy’un eski eşi ve Yağmur Uçar babası oyuncu Nurettin Uçar’ın yanı sıra TBMM Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da katıldı.

Eski karısının ve kızının tabutuna sarılan Nurettin Uçar, gözyaşlarına boğuldu. Arzu Özsoy'un öğretmen arkadaşları ile Yağmur Uçar'ın okul arkadaşları da Türk bayrağına sarılı tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Hayatını kaybeden anne ve kızı, cenaze töreninin ardından Edirnekapı Eski Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FUAT OKTAY: BİZ BUNUN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA ŞU AN ACIMIZI YAŞAMAK İÇİN BURADAYIZ

Cenaze töreninde konuşan Fuat Oktay, şunları söyledi:

"Ne yazık ki 6 kardeşimizi hanin bir saldırı sonucu kaybettik. Arzu ve Yağmur kardeşlerimiz de onlardan birisiydi. Masum anne ve kızının sadece hafta sonunu birlikte geçirmek için çıktıkları bir yerde hiçbir şeyden habersiz katledilmeleri olayıdır. Biz, öyle bir inanca mensubuz ki bir cana kıyanın tüm canlara kıydığı, dolayısıyla barışa inanan ve insana kıymet veren bir dinin mensubuyuz. Arzu kardeşimize ve kızı Yağmur kardeşimize Allah rahmet eylesin. Ailelerine Allah sabırlar eylesin. Biz, bu terör eylemelerine çok da yeni değiliz. Çevresi ateş çemberi ile dolu olan bir bölgede, coğrafyada aslında barışın, huzurun sembolü bir ülkeyiz. Her ne yaparlarsa yapsınlar, kim hangi mesajı vermeye çalışırsa çalışsın Türkiye Cumhuriyeti, devletiyle milletiyle birlikte dimdik ayakta, gereken cevapları da verecektir. Biz bunun gereğini yapacağız ama şu an acımızı yaşamak için buradayız. Cumhurbaşkanımızın da tüm ailelere, milletimize bir kez daha başsağlığı, geçmiş olsun dileklerini iletiyorum." (ANKA)

Gündem