Bianet editörü Evrim Kepenek kelepçelenerek gözaltına alındı

Bianet editörü Evrim Kepenek kelepçelenerek gözaltına alındı
Basın Bayramı'nın ertesi günü gazetecilere yönelik gözaltılar başladı. Delal Akyüz, Fırat Can Arslan ve Sibel Yükler'in ardından polisler, öğlen saatlerinde bianet editörü Evrim Kepenek'in evine baskın yaptı. Kepenek, aramanın ardından kelepçelenerek gözaltına alındı.

Türkiye'de sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan 24 Temmuz'da kutlanan Basın Bayramı'nın ertesi günü gazetecilere gözaltı dalgası geldi.

Sabah saatlerinde Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Delal Akyüz, Fırat Can Arslan ve gazeteci Sibel Yükler, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Öğlen saatlerinde ise bianet Kadın ve LGBTİ+ hakları editörü Evrim Kepenek’in evine polis baskın düzenledi.

Polis evde arama yapmak istedi. Kepenek’in ve yanında bulunan arkadaşlarının itirazı üzerine arama yapmak için muhtar çağrıldı.

İtiraza rağmen avukatın gelmesini beklemeyen polisler, muhtarın gelmesiyle birlikte kameralar eşliğinde evde arama yapmaya başladı.

Bir saat süren aramanın ardından Kepenek, plastik kelepçe takılarak gözaltına alındı. Kepenek, sağlık kontrolünün ardından Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi'ne götürülecek.

Polisler, Kepenek'in Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığını belirtti. Kepenek'in "kamu görevlisini hedef göstermek" iddiasıyla ifadesinin alınacağı ifade edildi.

(Kısa Dalga)

Gündem