Bilal Erdoğan: 10-15 yıl içerisinde Nobel'i de yakalayabileceğimizi düşünebiliriz

Bilal Erdoğan: 10-15 yıl içerisinde Nobel'i de yakalayabileceğimizi düşünebiliriz
İLİM Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Herhalde 10-15 yıl içerisinde Nobel'i de yakalayabileceğimizi düşünebiliriz. Şu anki trendle. Bu da fena değil. Çünkü, Nobel geldiği yere 100 yılda gelmiş. Biz miktar olarak bir 20 yılda yakalarsak, fena sayılmaz" dedi.

İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen İlim Yayma Ödülleri'nin 3'üncüsünün tanıtımı Beşiktaş'ta bulunan bir otelde gerçekleştirildi.

Sosyal Bilimler, Büyük Ödül ve Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri olmak üzere üç kategoride verilen ödüllerin yanı sıra bu yıl İlim Yayma Vakfı'nın 50'nci yılı dolayısıyla 50. Yıl Özel Ödülü de sahibini bulacak. Büyük Ödül'ü kazanana 150 tam altın, diğer iki kategorinin kazananlarına ise 50'şer tam altın ödülü verilecek.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, etkinlikte konuşma yaptığı konuşmada, vakfın verdiği ödüller için "Türkiye'nin en büyük akademik ödül töreni" dedi.

Bir basın mensubunun Nobel Ödülleri ve ödül miktarı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bilal Erdoğan, "Herhalde 10-15 yıl içerisinde Nobel'i de yakalayabileceğimizi düşünebiliriz, şu anki trendle. Bu da fena değil. Çünkü, Nobel geldiği yere 100 yılda gelmiş. Biz miktar olarak bir 20 yılda yakalarsak, fena sayılmaz" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem